avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... profesii liberale si PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

profesii liberale si PFA

Va rog sa ma lamuriti si pe mine care este codul de identificare fiscala (CIF) pentru profesiile liberale si pentru PFA.

Inteleg din codul de procedura fiscala ca pentru persoane fizice CIF este CNP-ul sau NIF daca este strain. Pentru persoanele fizice care desfasoara activitati in mod independent sau exercita profesiile libere CIF-ul se atribuie de catre organul fiscal competent din subordinea ANAF. Este acesta un numar asemanator ca la societatile comerciale (CUI)? Are RO in fata daca este platitor de TVA?

PFA se identifica fiscal cu CNP-ul.

De asemenea nu-mi este clar daca PFA si profesiile libere au cod CAEN.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:54, 23 Iulie 2008
optimist04 a scris:
Este acesta un numar asemanator ca la societatile comerciale (CUI)? Are RO in fata daca este platitor de TVA?

Exact la fel, tot atatea cifre si tot cu RO daca plateste TVA.

PFA se identifica fiscal cu CNP-ul.

Nu, cu codul de identificare fiscala. Numai persoana in sine se identifica prin CNP.

De asemenea nu-mi este clar daca PFA si profesiile libere au cod CAEN.

Sigur ca au, orice activitate din Romania se incdreaza intr-un cod prevazut de CAEN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D301 cu cif pentru aic seli seli Va rog sa imi spuneti cum procedez in situatia in care am o societate cu un cif pentru operatiuni interne si un cif pentru AIC, LIC . Am sa inregistrez AIC la ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina cif-ul pentru traducatori daianao daianao Buna ziua, Sunt traducator autorizat de MJ si am primit CIF-ul de la Administratia financiara in care scrie pur si simplu PERSOANA FIZICA, numele meu, ... (vezi toată discuția)