avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dosar judecatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dosar judecatorie

Buna ziua,

cum se procedeaza daca as dori sa vad ce contine dosarul depus de avocat la judecatorie?poate fi solicitat spre lecturare si de catre imputernicitul reclamantilor?
avocatul detine o copie acestuia?


va multumesc
vera
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:12, 14 Iunie 2011
Cu procura de la cel putin unul dintre reclamanti poate fi lecturat dosarul.
Partile in proces pot studia dosarul fara restrictii.
Avocatul ar trebui sa detina ”o copie” a dosarului... dar nu e obligatoriu... deoarece poate studia dosarul fie la arhiva instantei fie inainte de inceperea sedintei de judecata.
Cu buletinul in mana, va prezentati la judecatoria unde aveti actiunea si la arhiva, solicitati ,printr-o cerere, studierea dosarului nr...... in care aveti calitatea de .....(parat sau reclamant sau intervenient sau reprezentant mandatat).Puteti sa -l cititi de la cap la coada si invers, cat timp doriti.Este de altfel si un lucru benefic-stiti ce este depus la dosar si mai ales , ce scrie in incheierile de sedinta judecatorul.
Puteti face cerere de copiere a dosarului-tot sau doar a anumitor pagini care va intereseaza.Este un drept si o obligatie a d-voastra de a urmari desfasurarea procesului.
Succes!!!!!=D>=D>=D>
cred ca aveti mari suspiciuni asupra avocatului ales, ceea ce nu e bine de loc! inainte de 'a-l verifica" , incercati sa discutati cu el, altfel cum se va desfasura colaborarea pe tot parcursul procesului?? si ma intreb cum l-ati ales daca nu aveti incredere in ceea ce face??

in rest, toate partile din proces pot studia dosarul la arhiva instantei.
Nu cred ca e vorba de suspiciune, in cazul de fata.Si mi se pare f.corect ca fiecare sa se intereseze si sa interactioneze cu avocatul, pentru bunul mers al actiunii.Spun asta ca din punct de vedere al unui justitiabil, faptul ca doreste sa-si vada dosarul , nu e un lucru rau-poate observa si discuta cu avocatul(desi nu are cunostinte juridice), poate sa-l atentioneze asupra unor acte pe care le mai are sau alte, alea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot face poze la dosarul aflat pe rol (nu copii xerox) ? azi112010 azi112010 Buna ziua, As vrea sa stiu daca pot face poze (fotocopii) cu aparatul foto sau telefonul mobil la un dosar de partaj care se afla pe rol (se judeca), eu ... (vezi toată discuția)
Constatare deces ~1940 cris_drg cris_drg Am nevoie de un pic de ajutor, probabil legat de proceduri de urmat. Vreau sa ajut o persoana foarte in varsta care nu prea se descurca. Ce stiu eu despre ... (vezi toată discuția)
Am voie sa-mi consult personal dosarul de la judecatorie ? aeg aeg Am fost zilele trecute la judecatoria Campina, cu o cunostinta, care in calitatea sa de reclamant intr-un dosar, a vrut sa-si vada dosarul. Cei de la arhiva ... (vezi toată discuția)