avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen dosar

buna ziua,
am termen intr-un proces si nu ma pot prezenta,sunt reclamantul . se mai poate face ceva ca sa nu se anuleze dosarul ?
multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters159553 , utilizator 08:53, 14 Iunie 2011
Depinde de obiectul litigiului, daca e vorba de divort, atunci vi se va suspenda cauza si printr-o simpla cerere si achitarea a 1/2 din taxa de timbru, veti putea solicita repunerea dosarului pe rol . Judecata va continua, cu precizarea ca va trebui sa fiti prezent la fiecare termen. Exceptiile sunt putine, cand se poate prezenta, in baza unei procuri speciale, un avocat care sa va reprezinte pe dvs. in lipsa, si anume: sunteti plecat din tara si aveti rezidenta ( adica munciti legal sau studiati, etc.) sau aveti o boala care nu va permite prezenta la fiecare termen ( dovedit cu documente medicale).
Daca litigiul este de alta natura, atunci e suficient sa solicitati judecata in lipsa, sa va asigurati ca ati depus tot ce trebuie la dosar, pentru ca judecatorul sa poata solutiona cauza dvs.
este vorba despre un dosar pentru marirea pensiei de intretinere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru cinevaoricine cinevaoricine In cazul unei cereri de repunere pe rol a unui dosar suspendat din cauza neprezentarii partilor se percepe taxa de timbru? Mentionez ca dosarul este de ... (vezi toată discuția)
Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)
Judecata suspendata denisa95 denisa95 Am o problema. Parintii mei sunt divortati si eu am primit pensie alimentara.Acum am implinit 18 ani si am inaintat actele spre judecata pentru a primi in ... (vezi toată discuția)