avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort pronuntat in 23.03.2011
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort pronuntat in 23.03.2011

Buna ziua
va scriu in legatura cu divortul actualului meu iubit. Dupa 10 ani de convetuire cu fosta sotie a decis sa divorteze deoarece ea nu considera ca in indatoririle ei de sotie si mama pentru ca au si un copil de 10 ani , trebuie sa faca curatenie sa spele , sa calce , mancare daca se putea numai distractie si bautura tigari si tv.
mentionez ca in acesti 10 ani vreo 6 copilul si MAMA au fost intretinuti numai de el deoarece ei nu prea i-a placut munca.
Ok in fine la finele anului trecut dupa mai multe tentative de a o aduce pe drumul bun sa faca ceva sa poate fi o familie el a fost dat afara din casa, ei locuind timp de 10 ani ani cu mici intermitente in casa parintilor ei, ea specificand ca daca vrea mancare si curatenie sa-si faca pt ca ea nu-i va face niciodata,sau daca vrea sa-i faca maicasa(mama lui).

De la acea data undeva la inceputul lunii nov.2010 CAND A FOST DAT AFARA el a locuit la parinti lui initial si pe urma cu mine in chirie de cand l-am cunoscut.
In ianuarie deoarece vroia sa-si clarifice statutul civil mai repede a inaintat actele pt divort, a vorbit cu ea SI AU cazut de comun acord ca vor sa termine cat mai repede divortul , ea avand si ea deja pe altcineva.
In cererea de divort s-a specificat ca el ii lasa ei custodia copilului si va plati pensie si ca nu au nici un bun de impartit iar ea a incuviintat este trecut inscris pe hotarare toate acestea, care este irevocabila pe divort.
Desi el are bunuri pe care le-a luat cu credit pe numele lui lasandu-i ei in casa mobila si toate investiile pe care le-a facut desi si pt acelea plateste credite luate in timpul casatoriei.
Printre bunuri se afla si o masina luata in leasing care este inca in desfasurare din care ea spune ca vrea jumatate ,desi ea nu a contribuit la cheltuielile legate de plata creditelor pentru ca nu a vrut.Avansul la masina reprezinta bani luati de el de la parintii lui, iar ratele au fost platite numai de el , deoarece ea are un venit de 600ron , ratele totale la credite reprezentand peste 1400 ron nemaipunand la socoteala ca din nov 2010 el este plecat din casa nu mai convetuiesc impreuna"cum spune legea" iar divortul s-a pronuntat pe 23.03.2011 .
Ea spune ca oricum il va da in judecata ca vrea jumatate din masina cand se va termina leasingul, eu spun ca daca tot doreste sa imparta in jumatate bunurile sa imparta si datoriile tot la jumatate pentru ca sunt credite luate in timpul casatoriei cu dovezi clare pt ce s-au cheltuit banii.



O alta varianta i-am recomandat sa-mi faca mie sau mamei lui o predare de leasing pt masina ca sa nu mai existe alte neclaritati pt fosta sotie care s-a trezit dupa pronuntarea divortului ca mai doreste ceva, ca de daca e de stors bani de ce nu.

V-as ruga sA ma sfatuiti ce poate sa faca sa scape cat mai curat din aceasta problema.

VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
ContSters113373, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters113373 , utilizator 15:32, 14 Iunie 2011
incercati sa rezolvati problema partajului pe cale amiabila cu un mediator, este mai simplu si mai putin costisitor decat in instanta
ok deci in principiu solutia data de dumneavostra este ca si creditele se impart la jumatate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputarea la partaj a cheltuielilor si ratelor din timpul casatoriei filip2015 filip2015 Buna ziua! Datele problemei sunt următoarele: Suntem căsătoriți din 2007 avem un copil de 8 ani In anul 2001 parintii mei au achiziționat prin credit ... (vezi toată discuția)
Divort casatorie raului17 raului17 daca casa e pe numele mamei si e decedata nu am facut succesiunea suntem 3 mostenitori ce drept prin casatorie are dreptul sotul meu avem 25 de ani de ... (vezi toată discuția)
Predare leasing inainte de divort ContSters201565 ContSters201565 In anul 2008 am cumparat o masina in leasing.Pe contractul de leasing eu sunt ce-a care am luat creditul iar sotul este coplatitor. Inainte de a ne desparti in ... (vezi toată discuția)