Nu este niciun impediment,dacă tatăl biologic este de acord și recunoaște paternitatea.Trebuie să declare la oficiul stării civile,iar copilul va fi trecut pe numele acestuia.În certificatul de naștere este trecut numele tatălui și numele mamei din momentul nașterii.
ok...am certificatul in fata...si e pe numele tatalui biologic...cum am facut? (in caz ca mai are cineva aceasta situatie) am riscat,am asteptat legalizarea hotararii divortului,apoi am mers la politie,mi-am luat numele de fata,am ridicat buletinul 10 zile mai tarziu si a mers sa inregistrez nasterea (panicata toata,ca nasterea se inregistreaza legal in 15 zile de la nastere,altfel te paste o mare amenda,iar eu am ajuns dupa o luna si 20 de zile).D-soara de la biroul de inregistrari,nu a pus nici o intrebare,nu a verificat nimic,am avut certificatele noastre de nastere,buletinele,am platit o chitanta (11 lei),tatal a declarat in scris ca o recunoaste,eu am completat un formular in care explicam motivul intarzierii (am zis ca nu am avut buletin :p) si gata...si fata inregistrata pe numele cui trebuie,si divortul finalizat,si scapat de bataia unui proces de paternitate....sper sa ajute si pe altii,ca tare am mai plans de frica sa nu reusesc,si sa ajung sa platesc iar cu timp, bani si emotii prin tribunale ca sa dovedesc al cui copil este.am gresit pe undeva...copilul poate trebuia sa mai astepte...dar asa a fost sa fie...ma bucur ca am scos-o la capat...Bafta tuturor!!