avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

deci...am divortat anul acesta iar abia la jumatatea lunii iulie hotararea va fi definitiva si irevocabila...mi-am intrebat avocata despre asta,dar raspunsul m-a dezamagit,asa ca incerc si aici...divortul s-a pronuntat in mai, pe 29(desi suntem separati din 2009),hotararea va fi definitiva si irevocabila la jumatea lui iulie,pe 31 mai am nascut copilul altui barbat (viitor sot) ,problema este ca eu nu imi pot schimba numele pana la definitivarea hotararii...copilul poate lua numele tatalui biologic?sau ma paste un nou proces?...ce alte variante mai am?...va multumesc anticipat
eu am riscat...am asteptat legalizarea...mi-am schimbat buletinul,si abia apoi am mers la starea civila si am inregistrat copila.Acolo am avut amandoi buletinele si certificatele de nastere,tatal copilului a declarat in scris ca recunoaste fata,eu am declarat in scris motivul intarzierii (am spus ca am pierdut cartea de identitate)...nimeni nu a intrebat nimic....si acum e totul bine...pot sa respir usurata ca am terminat cu divortul,ca fata mea e pe numele tatalui ei si nu a fost nevoie sa trec prin chinul unui proces de paternitate....Daca a mai trecut cineva prin asta,sau trece sper sa ajute experienta mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)