avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inactivitate SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inactivitate SRL

Am infiintat un srl pe vremea cand inca eram student, in 2004. N-am avut niciun fel de activitate pana acum, depunand o data la 6 luni respectiva declaratie. Intrebarea mea este, daca ma pregatesc sa incep activitatea in urmatoarele luni (adica sa tai prima factura, nu?), pot DEJA sa primesc facturi corespunzatoare diverselor servicii? (de ex. imi mai fac o stampila.. sau o imputernicire notariala.. etc) si sa le inregistrez ulterior?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: teleptean , utilizator 09:12, 29 Iulie 2008
Nu am prea inteles ce ati vrut sa spuneti cu inregistrarea "ulterioara". Documentele justificative se inregistreaza in contabilitate dupa niste reguli (cronologic). Nu puteti avea o factura si sa o declarate in contabilitate peste 1 an. Puteti primi facturi, dar trebuie sa le inregistrati in contabilitate in luna emiterii acestora. Se va face o balanta de verficare contabila la sfarsitul lunii. Asa ca din punct de vedere contabil aveti activitate. Daca nu faceti venituri veti fi pe pierdere.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
R&R MEDIASERV AFFAIRS, Consilier juridic
Pentru mai multe informatii poti sa-mi dai codul fiscal al firmei.
In mod normal trebuia sa fi pus declaratii la administratia financiara din 3 in trei luni cel putin;Chiar daca cei de la administratia financiara nu ti-au trimis somatii, fii sigur ca isi vor aduce aminte de tine si va trebui sa depui retroactiv toate delclaratiile obligatorii, altfel iti vor stabilii sume din oficiu!; aceasta chiar in cazul in care activitatea era suspendata(cunosc personal o situatie in care o firma avea activitatea suspendata si timp de 4 ani nu si-a depus declaratii iar dupa 4 ani abia s-au trezit din amorteala cei de la Fisc si l-au somat, si speriat pe bietul om care in decurs de cateva zile trebuia sa prezinte toate declaratiile din urma pe programe diferite). Chiar daca uita pentru un timp cei de la Adm. fin. nu te iarta.
Poti sa incepi sa facturezi si sa faci achizitii, dar toate documentele justificative(facturi, chitante, etc.) trebuiesc inregistrate in contabilitate in lunile in care au fost emise sau achizitionate.
Daca incepi activitatea ai nevoie de un contabil; in cazul in care nu te pricepi tu in ale contabilitatii!
Mult succes!
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
teleptean, utilizator
Daca ma pricepeam cat de putin probabil nu veneam cu intrebari de astea :))
Va multumesc mult amandurora!
Situaţia ta e totuşi simpla: cumperi stampile, consumabile, faci deplasări, plăteşti servicii s.a, si primeşti facturi sau bonuri fiscale. Acestea le înregistrezi in contabilitate. Contabilul tău iţi face balanţa de verificare lunara si iti depune la Fisc toate situaţiile necesare. Apoi emiteţi si facturi pentru serviciile prestate de tine. In perioada când nu prestezi servicii firma ta va merge pe pierdere. Însă toate documentele contabile trebuie înregistrate in luna emiterii lor. Sursa de venit pentru plata serviciilor de care vorbeai (stampila, servici notariale etc.) poate fi un imprumut patron. Mult succes!
Angajeaza un contabil sau o firma de contabilitate si ei stiu ce au de facut,

Alte discuții în legătură

Srl fara activitate adina23 adina23 sunt in curs de a-mi deschide un srl, nu gasesc spatiu ptr a-mi putea desfasura activitatea, daca intocmesc actele firmei si o sa fie o luna, doua fara ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Roxie Roxie Buna seara. Sunt PFA la inceput de drum, si as avea nevoie de sfaturi legate de tinerea contabilitatii si declaratiile la Administratia Financiara. Pentru ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat madalinairimia madalinairimia Buna ziua, am citit raspunsurile dvs de aici si par foarte exacte. Din acest motiv as dori sa ma ajutati si pe mine, daca puteti. Acum ma inregistrez si eu la ... (vezi toată discuția)