avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL fara activitate

sunt in curs de a-mi deschide un srl, nu gasesc spatiu ptr a-mi putea desfasura activitatea, daca intocmesc actele firmei si o sa fie o luna, doua fara activitate, cum se procedeaza la inceperea activitatii? Se plateste o taxa ceva, se merge la registrul comertului cu acte? Care sunt pasii care trebuiesc urmati?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adina23 , utilizator 00:49, 31 Iulie 2008

Poti sa-ti deschizi srl ul dar gandeste-te de doua ori Inainte sa faci ceva sa ai un plan de afaceri cel putin; altfel va trebui sa depui declaratii in zero la administratia financiara , vei avea nevoie de un contabil pe care nu-ti vei putea permite sa-l platesti daca nu ai activitate; din cate stiu eu putini sunt aceia care mai fac declaratii la adm.financiara pe gratis(dar sunt). ai putea sa le faci si tu dar trebuie sa-ti dai toata silinta si sa faci cateva drumuri bune pe la fisc.
Nu se intampla nimic daca nu prestati imediat dupa infiintarea firmei,activitate efectiva.Oricum in cele 1-2 luni veti inregistra in contabilitatea firmei documente contabile privind cheltuielile cu infiintarea acesteia, apoi cele cu spatiul, va trebui sa va obtineti autorizatiile de functionare care vor implica si ele alte costuri, deci firma "are viata"cel putin in inregistrarile contabile! Deci nu va trebui sa platiti o noua taxa la Registrul Comertului, la inceperea efectiva a activitatii.
daca a-si invata sa tin eu contabilitatea primara a firmei ar trebui semnatura de contabil peste acte? Mentionez ca nu sunt contabil, dar voi termina ISE specializare management. Ma gandesc ca asi putea cu programele astea de contabilitate care tot sunt pe piata acum. Programele astea DEMO sunt bune, sau trebuie achizitionata licenta, abonament la ei sau cum se procedeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere activitate srl avas avas Buna ziua, Ce trebuie sa fac pentru intreruperea activitatii unui SRL pe o perioada nedeterminata de timp? (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme Damian777 Damian777 De ce acte ai nevoie ptr. a infiinta o firma , daca e nevoie neaparat sa ai angajati daca da de cati si de cand trebuie sa ii declari, ce acte trebuiesc :D ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii si cat ma costa infiintarea unui srl? law4ro law4ro Vreau sa imi fac o firma, si dupa ce am citit zeci de pagini de internet, sunt tot in ceata. Pot apela la intermediari, insa am hotarat sa fac eu totul, sa ... (vezi toată discuția)