Am primit azi 14.06. decizia de pensionare anticipata partial a unui angajat. Pe ea scrie ca data acordarii drepturilor este 17.03.2011. Ce se scrie in revisal la punctul "data de la care se produce modificarea" si la punctul "data incetare contract" ?
Potrivit art.56 lit.i C.mun., c.i.m. va inceta de drept la data comunicarii deciziei de pensionare anticipata partiala ... prin urmare, se va emite decizia de incetare a c.i.m. incepand cu data de 14.06.2011 , decizie care se va transmite prin REVISAL la aceeasi data.
am si eu o intrebare asemanatoare:
doi profesori si-au depus dosarele pentru a iesi la pensie incepand cu 1 iulie. dar decizia propriu-zisa de la Casa de Pensii o primesc peste o luna sau doua; in Revisal trec data de 1 iulie, ca data iesirii lor la pensie. operez in Revisal la 30 iunie sau peste o luna, cand primesc decizia lor?
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
Prin urmare, in functie de tipul de pensie veti proceda ca atare.