avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită solutionare amiabila
Discuție deschisă în Executare silită

solutionare amiabila

am luat un credit in 2007 nu am mai platit ratele din 2009,acesta a fost preluat de o firma de recuperare.momentan sunt pe indemnizatie de crestere a copilului iar ei mi-au trimis somatie caci daca nu iau legatura cu ei vor trece la executare silita dar eu nu am nimic in posesia mea in acte.ce ma sfatuiti sa fac ,e posibil sa imi execute bunuri din casa?
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 09:14, 15 Iunie 2011
Executarea silita se face asupra bunurilor mobile si imobile,;pot fi executate bunurile mobile din casa .
E bine sa vb cu executorul judecatoresc si sa faceti o intelegere in privinta platii-poate va accepta sa achitati in rate lunare debitul.
Daca lucrurile sunt intr-un imobil ce nu va apartine, executorul nu are voie sa le sechestreze decat daca are dovada ca va apartin. Indemnizatia de crestere copil nu poate fi executata silit.
Problema este ca va creste creanta si cand va veti angaja veti ajunge sa platiti mult mai mult.
Daca exista premise ca in viitor s aveti in proprietate bunuri inclusiv venituri ce pot fi executate silit, va sugerez sa incercati o intelegere cu firma de recuperare in asa fel incat sa platiti mai putin si sa nu mai curga nicio dobanda la ce datorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat simina_1968 simina_1968 Buna , am un credit pentru nevoi personale la care sotul meu e co-debitor si din care ne-am cumparat o masina. O perioada de timp am achitat ratele din chiria ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)
Somatie manole1973 manole1973 va rog sa ma ajutati , am primit o somatie de executare silita pentru un credit pentru care am platit timp de 2 ani ratele dupa care nu am mai putut plati , ... (vezi toată discuția)