avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita copilului in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita copilului in strainatate

Buna seara.
Am o intrebare referotor la situatia in urna unui divort de comun s-au reglementat toate problemele legate de bunuri si custodia copilului care mie dat mie ca mama prin hotarare definitiva si vreau sa merg in strainatate sa ma stabilisez cu copilul ce se intampla daca tatalui copilului i s-a stabilit programele de vizita si timp petrecut cu copilul,si eu nu o sa am posibilitatea sa vin in tara mereu cu copilul ci rar, raspund penal cumva sau poate sa vina sa=si viziteze copilul in tara din afara Romaniei in care vreau sa ma stavilisez, dar si daca refuza? Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:38, 14 Iunie 2011
Nu trebuie sa veniti cu copilul, ci sa nu ii ingraditi tatalui accesul la el. Atata timp cat tine legatura cu el si cu dvs. pt vizita, este suficient, daca nu vrea sau nu poate sa il viziteze, nu aveti nici o vina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere frontiera cu minor mara2017 mara2017 Buna ziua. In urma divortului fiul nostru a ramas in custodia mea. Tatal are program de vizita sambata SAU duminica, in prima si a treia saptamana din ... (vezi toată discuția)
De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Situatia minorului dupa divort marcela6 marcela6 Am nevoie de un sfat/ajutor: am inteles ca, conform noului cod civil, tatal trebuie sa-si dea acordul in cazul in care mama isi schimba domiciliul, iar el ... (vezi toată discuția)