avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatia minorului dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatia minorului dupa divort

Am nevoie de un sfat/ajutor: am inteles ca, conform noului cod civil, tatal trebuie sa-si dea acordul in cazul in care mama isi schimba domiciliul, iar el urmeaza sa-si exercite dreptul de vizitare a minorului (7 ani) la alta adresa. Precizez, ca sunt divortata de 5 ani (am "custodia"copilului), el s-a recasatorit de 3 ani, iar acum eu doresc sa imi refac viata, iar viitorul meu sot sta in alt judet (evident nu o sa ma lase aici). Practic ar trebui sa-i cer semnatura fostului sot sa ma pot recasatori??? Mi se pare strigator la cer, mai ales in cazurile in care fostii soti (si cazul meu) niciodata nu si-ar da acordul, evident din rea-vointa. Ce pot face? Mai am doar cateva luni pana la cununie. Stiu ca programele de vizitare nu sunt definitive, dar pana acolo sa ne controlam vietile e drum lung. Unde e dreptul meu la libertate, etc, etc? Iar copilul nu mi-l las sub nici o forma!
Cel mai recent răspuns: Dorel Dulau , Consilier juridic 08:28, 1 Iunie 2012
Va panicati degeaba...tatal nu trebuie sa isi dea nici un acord cu privire la noul domiciliu! Va mutati unde doriti dvs. in cadrul Romaniei! Doar ca trebuie sa il informati si pe el pentru a sti unde sa faca vizite minorului! In rest! Casa de piatra! SUCCES!
Nu aveti nevoie de nici un acord din partea lui. Cand minorul isi stabileste in alt loc domiciliul, este de ajuns sa il notificati printr-o scrisoare cu confirmare de primire
Avand o hotarare prin care aveti copilul in incredintare, nu aveti nevoie de acordul tatalui copilului pt a-i schimba copilului domiciliul.

Câta vreme copilul v-a fost încredinţat , acesta are domiciliul la dvs., oriunde ar fi acest domiciliu , în ţară. Conform legii, cetăţenii îşi pot stabili domiciliul oriunde în ţară sau în străinătate, iar acest drept nu poate fi îngrădit , dacă legea nu prevede expres. Astfel că nu trebuie să vă faceţi griji, însă aveţi obligaţia informării tatalui asupra acestui lucru.
Va multumesc tuturor pentru sfaturile prompte, v-as intreba totusi, daca ne-am muta in afara tarii? (Minorul are pasaport de un an deja - nu era nevoie de acordul tatalui). Viitorul meu sot are oferta pt un loc de munca foarte avantajos de la anul...va multumesc si pentru urari.

Alte discuții în legătură

Schimbare program vizita minor mihaelaandrei89 mihaelaandrei89 Buna ziua sper că cineva mă va ajuta cu un sfat.Am divorțat în anul 2014 în timpul căsătoriei având un minor acum în vârstă de 9 ani.La sfârșitul ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara anoni anoni Buna ziua. Am nevoie de sfatul dumneavoastra inr-o problema. In scurt timp se va pronunta divortul dintre mine si sotul meu iar fetita noastra in varsta de 6 ... (vezi toată discuția)
Instiintare parinte magdacj magdacj Buna ziua, Am o intrebare cu care va rog sa ma ajutati. Sunt divortata de 10 ani si acum locuiesc in Cluj (copilul este la parintii mei in Falticeni, o fetita ... (vezi toată discuția)