avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare program vizita minor

Buna ziua sper că cineva mă va ajuta cu un sfat.Am divorțat în anul 2014 în timpul căsătoriei având un minor acum în vârstă de 9 ani.La sfârșitul divorțului am rămas cu custodie comuna domiciliu minorului fiind la mine iar tatăl având programul de vizita după cum urmează primele 2 saptamani din Aprilie,prima săptămână din Noiembrie iar sărbătorile de iarnă facandule alternativ cu mama și cu tatăl.Mentionez că tatăl lucrează și locuiește în Italia plătește pensia alimentară o data la 2-3 luni și ia minorul in vizita 2-3 zile in aprilie când vine in Romania.In curând mă voi recăsători și îmi voi schimba domiciliul meu și al minorului de la Craiova la Iași fostul soț nefiind de acord cu schimbarea domiciliului minorului și ameninta cu decăderea mea din drepturi părintești.Intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez legal?Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
mihaelaandrei89, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:51, 26 Aprilie 2019
e problema lui ca nu e de acord, puteti sa va mutati in orice colt al tarii cat timp nu ii afecteaza exercitarea autoritatii parintesti.
Amenintarea e fara acoperire, nu are calitate de a cere decaderea din drepturile parintesti si nici nu exista vreun motiv pt asta.
Anuntati-l in scris ca va veti muta si ramane sa stabiliti cum faceti sa ajunga copilul la el pt vizita din noiembrie.
Nu inteleg ce legatura are titlul cu subiectul..
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Este exclusă decăderea din drepturile părintești.
Ar fi bine însă sa mergeți cu hotărârea la avocat pentru a fi analizată cu atentie deoarece exista hotărâri si hotărâri si pot exista anumite diferențe între acestea.
Dacă vine cu avionul tatăl nu este afectat dar daca vine cu masina apar ceva probleme.
Este însă de analizat în concret...
Tatăl nu poate cere decăderea din drepturile părintești. Anuntati-l în scris despre noua adresa, arătați părintelui ca la noul domiciliu copilul are toate condițiile și vedeți-vă de viata dumneavoastră.
Casa de piatra pentru noua etapa din viata dumneavoastră. Nu va mai stresați.
Vedeți însă că e posibil sa aveți probleme cu mutatul copilului de la școală. Încercați să luați dosarul la începutul verii în cazul în care vi se solicita acordul tatălui sa aveți timp sa îl dați în judecata pentru a-l suplini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decădere din drepturile părintești albu a adela albu a adela Cum se poate decădea din drepturile părintești un tată a 2fetite gemene ,cu vârsta de 8ani și 8luni,in condițiile in care mama fetițelor e deja ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti Evghenia Evghenia Buna ziua. Ma numesc Evghenia am divortat si am cistigat copilul dar cu custodie comuna , tatal a fost obligat sa plateasca o suma de intretinere in favoarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)