avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gradina e a mea sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gradina e a mea sau nu?

Buna seara ,as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu o problema,pe scurt despre ce este vorba.Am o gradina la tara pe care tatal meu acumparat-o de la un var de-al lui inainte de 1989 dar nu afacut nici un fel de act ,nici de mana nici notarial,intre timp varul lui a murit si nu amai putut sa faca contract de vanzare cumparare pe acea gradina,gradina care in cartea funciara figureaza pe numele decedatului in schimb tata are trecuta acea gradina pe titlul de proprietate eliberat de primarie si unde am inteles ca sunt trecute terenurile pe care le-ai declarat,pe titlul verisorului sau nu apare acea gradina,ci doar pe al nostru.Fosta sotie a decedatului spune acum ca acea gradina ii apartine si ca vrea sa o vanda.Rog lamurire.....
Cel mai recent răspuns: yorkie , utilizator 09:28, 15 Iunie 2011
Ca sa o vanda ar trebui sa aiba un act de proprietate ... inteleg ca acest teren e inscris in titlul tatalui dumneavoastra.
Ar fi bine sa va intabulati dreptul de proprietate pentru acest teren, cu atat mai mult cu cat nu exista nici un inscris care sa dovedeasca ca a cumparat de la acest var.
In cazul in care sotia varului va ataca titlul d-voastra ... e posibil sa-i fie admisa actiunea ... asta in cazul in care nu o sa puteti invoca in favoarea d-voastra si o uzucapiune (30 de ani - nu ati indicat cand anume a cumparat terenul si de cand il stapaneste tatal dumneavoastra).
Titlul de proprietate pe care il aveti, este emis in baza unei legi, astfel ca modalitatea dobandirii dreptului de proprietate asupra terenului este legea.
Cat timp, nimeni inclusiv "fosta sotie "nu a formulat in instanta pretentii legate de nulitatea sau anularea acestui titlu, situatie care ar fi fost analizata de catre instanta investita, acest titlu isi produce efectele translative de proprietate.
Faceti intabularea in C.F , pe baza titlului de proprietate, cu documentatia cadastrala aferenta, conf. regulamentului de C.F, pe care cel care va va face documentatia il cunoaste.
Concluzie: "fosta sotie" intai trebuie sa solicite anularea sau nulitatea titlului d-voastra si mai apoi sa vanda gradina.Dar-intabulati dreptul d-voastra.!!!!!
Multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista obligatia ca un teren sa fie inscris in cartea funciara, sa-i fac cadastrul si intabularea intr-un anumit termen de la dobandire? elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Tatalui meu i s-a retrocedat, prin Legea nr. 18/1991, o suprafata de padure, pentru ... (vezi toată discuția)
Intabulari fara copie legalizata dupa titlul de proprietate vanea953 vanea953 Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : Cum pot intabula un teren si un spatiu comercial in cazul cind nu am copie legalizata ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate,intabulare,probleme murariuion murariuion [b]Buna ziua, Am si eu cateva intrebari la care va rog respectuos a-mi raspunde... Sunt in posesia unui teren de 3505 mp pentru care am primit titlul de ... (vezi toată discuția)