avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulari fara copie legalizata dupa titlul de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulari fara copie legalizata dupa titlul de proprietate

Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :

Cum pot intabula un teren si un spatiu comercial in cazul cind nu am copie legalizata de pe TItlul de Proprietate al vinzatorului acesta nemaifiind in tara si din anul 1999 cind s-a perfectat contractul de vinzare cumparare si nici nu sunt sanse sa gasesc fostul proprietar.
---- de la oficiul de cadastru nu pot ridica duplicatul acestui act pentru ca nu are cine sa-mi dea procura , plus multe documente pe care nu am cum sa le obtin.
----- si mai intreb daca Oficiul detine duplicatul Titlului de ce nu-mi fac intabularea?
------- va intreb pe cei mai cunoscatori , este o birocratie generalizata in institutiile statului?
Va multumesc mult pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:06, 1 Iulie 2012
Actul dvs de proprietate este contractul de vanzare cumparare in baza caruia trebuie sa intabulati terenul. Nu aveti nevoie de titlu de proprietate deoarece la instrainarea terenului nu este obligatoriu ca proprietarul sa va dea titlul de proprietate, acela este actul lui, nu al dumneavoastra. Daca proprietarul detine mai multe suprafete de teren inscrise in acelasi titlu, la vanzarea unei suprafete, ca in cazul dvs , daca v-ar da titlul de proprietate, el cu ce ar mai face dovada ca are si alte imobile ?????
Aţi solicitat întabularea dreptului d-voastră de proprietate , la OCPI?Aveţi contractul de vânzare cumpărare, care arată dreptul d-voastră şi care se va înscrie(se va întabula) în C.F. împotriva vechiului proprietar, din a cărui C.F se va înscrie scoaterea acestor proprietăţi vândute către d-voastră. Se face o cerere de înscriere, la care anexaţi copia legalizată a contractului d-voastră şi chitanţa prin care aţi achitat tariful necesar acestei operaţiuni.
Nu aveţi nevoie de actul de proprietate al vânzătorului, care se află deja întabulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradina e a mea sau nu? yorkie yorkie Buna seara ,as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu o problema,pe scurt despre ce este vorba.Am o gradina la tara pe care tatal meu ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat in baza unei adeverinte dncl dncl Buna ziuaUn teren cumparat in 1994 in baza adeverintei de reconstituire pe leg 18/91 fara acte notariale mai poate fi intabulat?Pot aparea ceva probleme cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu chitanta de mina dncl dncl Buna seara!tata a vindut un teren in 92 cu chitanta de mina, dar titlu a venit abia in 97 si nu a mai avut loc vinzarea la notar!tata a decedat intre timp, iar ... (vezi toată discuția)