avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat in baza unei adeverinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat in baza unei adeverinte

Buna ziuaUn teren cumparat in 1994 in baza adeverintei de reconstituire pe leg 18/91 fara acte notariale mai poate fi intabulat?Pot aparea ceva probleme cu mostenitori in privinta actelor facute de mina? Titlu a venit dupa opt ani si nu s-a operat nimic in el.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:26, 17 Octombrie 2010
Cred ca va dati si singur seama ca acel act facut de mana nu poate avea nicio valoare din punct de vedere juridic .... Fara detinerea de acte de proprietate nu se poate intabula si..... DA pot aparea probleme cu mostenitorii ...
Definitivati transferul dreptului de proprietate cat mai repede prin incheierea unui act notarial translativ de proprietate .
In acest moment actul d-voastra de mana nu are nici o valoare. Trebuie sa discutati cu vanzatorul sa va prezentati la un notar public pentru a incheia contractul autentic, iar in caz de refuz al acestuia, trebuie sa-l actionati in judecata, sa faceti dovada ca ati primit terenul in stapanire si ati achitat pretul si sa solicitati instantei sa constate ca fiind valabila tranzactia din 1994. Numai dupa ce o sa obtineti actul autentic sau hotararea judecatoreasca o sa puteti sa va intabulati dreptul asupra terenului in cauza.
Vinzatorul de drept a decedat iar mostenitorul acestuia a ramas cu titlu neatins!
Era normal ca titlul de proprietate sa fie emis in aceeasi conditii ca si adeverinta. Daca contractul dvs. este facut la notariat, puteti face cadastrul si intabularea. Daca aveti doar chitanta de mana...rezolvati cat mai repede problema printr-un act notarial cu mostenitorul. Chiar daca se vand anumite suprafete de teren dintr-un TP, acesta ramane la proprietarul initial, nu se anuleaza. Atata doar ca proprietarul initial nu va putea intabula pe numele sau terenurile vandute (cu act la notar), desi inca detine TP.
nu aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare pentru aceeasi cota- consecinte? ContSters264774 ContSters264774 Ma confrunt cu urmatoarea problema : Am cumparat la notariat o cota indiviza de 1/3 din casa si teren unde mai sunt 2 coproprietari cu cite 1/3 . Deci am ... (vezi toată discuția)
Dovada proprietatii dienusa dienusa va rog mult sa-mi spuneti daca TP face dovada proprietatii?sunt intr-un proces in care se incearca contrariu...chiar judecatoarea m-a intrebat daca am CF pe un ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)