In speta, mama mea a vandut, impreuna cu unchiul meu (fratele acesteia) un imobil teren si constructie mostenit de catre acestia de la parintii lor.sunt unicul copil al mamei.in anul 2002, pretul vanzarii a fost de 30000 lei, iar c/val intretinerii si ingriijiri in suma de 150000, suma totala a vanzarii fiind de 180000 lei.ce modalitati exista ca eu sa pot invoca nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare, fara ca paratii sa-mi opuna exceptia lipsei calitatii procesuale active sau a lipsei interesului in promovarea actiunii? ce motive bine intemeiate as putea invoca in constatarea nulitatii absolute? Multumesc mult, Roxana.
Daca mama dumneavoastra este in viata nu puteti promova actiunea in nume propriu ... ea sau fratele sau ar putea fi persoanele lezate si doar ei pot invoca nulitatea.
In plus, sunteti fiica mamei dar asta nu justifica si o eventuala calitate de mostentor a unchiului dumneavoastra.
Multumesc pt raspuns. am uitat sa precizez, da, mama este in viata, iar la momentul cand a incheiat actul de vanzare avea 76 de ani. exista din acest punct de vedere vreo obligatie a notarului de a verifica discernamantul partii? ma gandeam la un motiv de nulitate absoluta, nulitate care poate fi invocata de oricine are interes. de ex. lipsa cauzei, cauza licita, pretul derizoriu?
Pret neserios
fresh6789
Buna seara!
Daca pretul platit pentru o casa este de 10 ori mai mic decat valoarea de piata a casei respective, poate fi considerat acesta ca neserios? ... (vezi toată discuția)