avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte funciara

Pentru un imobil construit inainte de 1990 casa este construita in felul urmator:parintii si unica fiica impreuna cu ginerele au construit o casa pe terenul proprietatea parintilor.Ginerele intre timp a decedat.Acum doreste sa faca carte funciara numai pe casa (pe teren exista)dar se poate trece la proprietar si ginerele decedat?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:57, 15 Iunie 2011
Doar cei care sunt trecuti pe actul de proprietate vor fi trecuti ca proprietari tabulari in C.F.
Intabularea se face conf. regulamentului de cadastru(O.634/2006) si printre alte conditii este si prezentarea actului de proprietate asupra bunului care se doreste intabulat. si aut.de costruire.
Casa pe ce nume a primit aut. de construire?In caz ca nu are aut., aceasta se va intabula pe numele proprietarului terenului caci acesta se presupune ca este proprietar prin accesiune-.In plus ginerele decedat nu mai are capacitate de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Lamurire si ajutor ceahlau ceahlau Buna ziua.Sunt mostenitorul a 2 case la aceeasi adresa,3 camere construite in 1938 cu aut.de constructie si 3 camere in 1970 fara aut si 750 mp teren Am facut ... (vezi toată discuția)
Cine devine proprietarul unei case noi? msandrea msandrea Buna ziua! Detin impreuna cu fratele meu o proprietate teren mostenita de la parinti in cota de 1/2. Pe acest teren s-a emis o autorizatie de construire pe ... (vezi toată discuția)