avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... poprirea contului bancar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

poprirea contului bancar

Buna tuturor
vreau sa va aduc si eu un subiect in actualitate.
Am intarziat plata TVA + taxe aferente , in cuantum de 20000 ron sau 200 mil lei vechi si mi se popreste contul bancar fara nici un fel de notificare, somatie sau ceva de genul acesta.
O alta problema este recunosc ma simt vinovata dar nu pot sa-mi explic: am incercat sa vuzualizez de pe site-ul www.mfinante.ro lista datornicilor la stat si ACEASTA LISTA MAI NOU NU SE MAI POATE ACCESA, ce credeti despre asta? cred ca suna sec ce v-am scris dar am incercat mult mai explicit de mai multe ori si chiar atunci cand vroiam sa postez mesajul imi pica net - ul (vodafon)

MULTUMESC SI VA UREZ MULTA PUTERE!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 21 Iunie 2009
Executarea silită începe prin comunicarea somaţiei. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită. Somaţia este însoţită de un exemplar al titlului executoriu.

(2) Somaţia cuprinde, pe lângă elementele prevăzute la art. 42 alin. (2), următoarele: numărul dosarului de executare; suma pentru care se începe executarea silită; termenul în care cel somat urmează să plătească suma prevăzută în titlul executoriu, precum şi indicarea consecinţelor nerespectării acesteia.
Dacă debitorul are conturi deschise la mai multe bănci sau urmează să încaseze venituri rezultate din titluri de valoare ori alte bunuri mobile necorporale de la terţe persoane juridice pentru realizarea creanţei fiscale, în măsura în care este necesar, executarea silită prin poprire se poate întinde concomitent asupra mai multor conturi bancare ori asupra mai multor terţi popriţi.
Lista de pe site-ul MF se actualizeaza din acest motiv nu se poate accesa.
Cum pot sti ce conturi mi-au fost blocate?..sau se presupune ca sunt toate conturile din ultima balanta depusa?
Multumesc
Buna ziua tuturor!!!
O situatie:
O doamna foarte in varsta, a infiintat o firma dar de aceasta firma s-a ocupat fiul dumneaei. Neavand bani sa investeasca, a incercat sa demareze o afacere, lucrand el personal, in ideea ca pe parcurs va reusi sa iba un profit cat de mic. Problema este ca nu a reusit, are datorii la stat (t.v.a.;contributii...) in valoare de aprox. 1000 ron (sau mai putin) si nici nu are posibilitati sa plateasca integral. i s-a pus poprire in banca iar intrebarea urmatoare este?

Daca parintii lui au un cont pe pers. fizica in care isi mai pun si ei din pensie, li se poate pune poprire si in acel cont ? (respectiv doamnei).este un cont CEC. sau se limiteaza doar la conturile societatii (unul singur) pentru poprire in cazul in care intra bani in cont?
Va multumesc mult anticipat!
Cu tot respectul,
Maria

p.s.- si eu sunt cam in aceeas situatie dar nu cu suma asa de mare. eu cam 2500 ron
Ramona35 a scris:

Cum pot sti ce conturi mi-au fost blocate?..sau se presupune ca sunt toate conturile din ultima balanta depusa?
Multumesc



In hotararea instantei de infiintare a popririi ar trebui sa fie cuprinse conturile asupra carora se infiinteaza poprirea ... In balanta de verificare nu sunt cuprinse conturiel bancare, ci conturile cu care se lucreaza in contabilitate.
De obicei, se infiinteaza poprirea asupra conturilor bancare care sunt facute public (adica , cele stiute) :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire simultana hero hero buna ziua, doresc sa stiu daca este legal sa se infiinteze poprire, in acelasi timp si pe conturile din banci si pe salariu/pensie si daca da, ce articol de ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)