avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare din titlu ilegala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare din titlu ilegala

Tatal meu are o problema cu un teren si o casa in apropiere de Ploiesti(cam 15km)

In 1995 s-a facut un titlu de proprietate "la gramada", in care a fost inclus in mod eronat terenul intravilan al bunicului meu(tatal lui taicami-o,mostenit de la parinti sai) care era decedat iar proprietar era mama lui taicami-o si casa construita pe acel teren de ei, la fel si terenul intravilan al lor si casa cu terenul(intra si extravilan) unei verisoare de-a lui taicami-o plus terenurile doar extravilane la alte doua verisoare de-ale lui taicami-o.:)

Dupa spusele primariei daca actionam atunci se putea desface titlul de catre primarie fara tribunale, insa intre timp verisoara lui taicami-o a vandut casa si terenul cu acordul celorlalti proprietari(celelalte 2 verisoare plus bunica mea),acum nu se mai poate deoarece s-a umblat la titlu iar cei de la primarie au zis sa dam in judecata primaria.

Am dat in judecata primaria iar avocata care am luat-o a facut cerere de uzucaptiune care a fost respinsa de primarie si am renuntat la proces si avocata dupa ce cineva de la prefectura a vazut situatia si a zis ca e o gresela de fond si ca se va rezolva insa primaria a blocat iar totul.

Avem acte de proprietate pe casa si certificat de mostenitor insa terenul intravilan e impartit la 4,si doar noi avem acel act de proprietate in original ce include tot.

Problema este ca bunica mea e cam nebuna pt ca a fost de acord cu vanzarea din titlu fara desfacerea acestuia, probabil de frica ca sa nu vanda si taicami-o, sa ramana incurcat.

Acum la adancai batraneti s-a mai indreptat si vrea sa-si mai spele din pacate.

Dumneavoastra ce crede-ti ca e de facut?Bani nu mai avem deloc deci trebuie o cale pe cont propriu.

Eu din ce am citit pe net cred ca ar trebui actionat in judecata notarul pt a anula acea vanzare a verisoarei pt ca din ce am inteles vanzarea din titlu la gramada e ilegala pana nu se desfacea, si sa se revina la titlul initial care va fi desfacut gratis de catre primarie, si fiecare sa aiba partea lui de drept cum e normal sa fie.

Mentionez ca tatal meu e singur la parinti si are certificat de mostenitor pe cei 2000mp de curte cu casa, defapt 3/4 din acest teren si casa iar mama lui 1/4.

Multumesc anticipat de raspuns.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
Nightwolf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nightwolf , utilizator 14:05, 16 Iunie 2011
Nici un titlu de proprietate nu este "desfacut" la primarie. Ceea ce doriti dvs. se numeste iesirea din indiviziune si se face numai la notar sau in instanta de judecata. In momentul in care se face o vanzare pentru un teren aflat in coproprietate fara a se efectua mai intai iesirea din indiviziune, ce se vinde, de fapt, este cota parte, iar nu un amplasament determinat (daca verisoara a vandut un bun care, la imparteala, nu-i va reveni dansei, va fi obligata sa despagubeasca persoana careia trebuia sa-i revina acel teren). Mergeti cu titlul la notar, cu toti mostenitorii, faceti iesirea din indiviziune (intelegeti-va in asa fel incat curtea respectiva sa revina tatalui dvs) si cam asta e.
de fapt nu am inteles ce doriti: anularea titlului sau iesirea din indiviziune?
Kyandra multumesc de raspuns, celelalte nu vor iesirea din indiviziune pt ca vor sa fure pamantul si casa lui taicami-o iar bunica mea din pacate le-a ajutat.

Daca vanzarea in coproprietate e legala atunci mai e o cale, din certificatul de mostenitor pe acel pamant tatal meu are 3/4 iar bunica mea are 1/4, tatal meu nu a fost de acord cu nici o vanzare, nu a dat nici o semnatura nimic, doar bunica mea, si celelalte.

Chestia e ca ele au ascuns faptul ca tatal meu are certificat de mostenitor (3/4), notarul nu a stiut de acel certificat, nici primaria, tatal meu ca sa zic asa nu e cel mai istet la minte.

In cazul asta vanzarea e ilegala nu? Pt ca ca cine are 3/4 din o proprietate are fi trebuit sa isi dea acordul nu cineva cu 1/4.

Si inca ceva, verisoara care a vandut partea ei din titlu, acum in certificatul ei de mostenitor facut recent ,acum 6 ani, apare si casa cu curtea lui taicami-o, deh a vandut partea ei dar acum vrea sa se mute la tara si se baga peste altii.

Acum bunica s-a dat un pic pe brazda si taicami-o are procura de la ea.

Ce putem face?



athe orice, intai eu ziceam sa anulam vanzarea ca apoi iesirea din indiviziune sa fie posibila fara acordul celorlalte insa sunt deschis la orice optiuni deoarece eu nu prea stiu drept.

Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
Nightwolf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)