Buna ziua , as avea o intrebare daca sunteti draguti . Zilele astea trebui sa ma duc sa dau o ultima declaratie dupa care urmeaza sa trimeata dosarul spre parchet.Am permisul retinut ma prins cu o alcoolemie 0.55 in aer expirat si 0.90 in prima proba si 0.85 in a doua proba , am dat declaratie mi`a venit valoare reala a alcoolemiei foarte greu a trecut 10 luni .Ce ar tre sa spun in ultima declaratie si despre ce este vorba ? Astea 10 luni intra in perioada de gratie ?
Nu conteaza in cat timp vin rezultatele. Probabil veti fi trimis in judecata, chiar daca valoarea e la limita. E bine sa aveti o atitudine constanta. Angajati un avocat care sa minimalizeze raspunderea d-voastra, daca recunoasteti fapta. La primul termen de judecata, daca solicitati aplicarea art 320 ind. 1 din Codul de procedura penala, recunoscand vinovatia fara a cere alte probe veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendare, probabil sub minimul de 1 an. Din pacate nu veti scapa de anularea permisului...
Nu. Indiferent ce pedeapsa cu suspendare primiti, permisul se anuleaza 1 an de la data ramanerii definitiva a sentintei. De aceea, daca vreti sa va recunoasteti vinovatia, interesul dvs este sa fiti judecat cat mai repede...
Perioada de un an de anulare a permisului se socoteste de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti. Dura lex sed lex. In momentul cand expira acest an puteti depune actele pt a da examen din nou pt obtinerea permisului
Alcool la volan
Iuli97
Buna seara !as avea o intrebare am rupt un stalp de iluminat public eram beat cu alcool 0.55 mg in aerul pur expirat .in doar 5 luni de cand aveam permisul m.a ... (vezi toată discuția)