#-o Fiica mea termina facultatea de medicina in iulie. Are examenul de licenta in septembrie, examenul de rezidentiat in noiembrie iar in decembrie va naste. Ce drepturi are la concediu pre/postnatal si de crestere a copilului ? Ce inseamna in lege "ultima zi a anului universitar" pentru ultimul an de studiu, este data examenului de licenta sau data ultimei zile de sesiune? Daca nu are dreptul la concediu pre/postnatal cand poate intra in CCC?
1. Nu am loc aici sa va dau toate textele de lege si amanuntele aferente.
2. Daca imi dati o adresa de e-mail va trimit legislatia necesara sa o studiati si o0 sa va lamuriti.
Nu e deloc un motiv de #-o. Daca legea nu-i permite o indemnizatie de cresterea copilului mai important chiar mi se pare desfasurarea stagiului de rezidentiat care nu poate fi intrerupt inainte de a-l incepe (tb sa va interesati in acest sens, ar putea pierde postul de rezident ocupat prin concurs). Eu v-as sfatui sa mearga la stagii "printre picaturi" in primele luni (daca mai exista posibilitatea alegerii sa ia un stagiu mai putin important, fara prezenta obligatorie) si va primi salariul de rezident, mai mare decat alocatia minima, plus alocatia pt copil si in functie de legislatie eventual si stimulentul de reinsertie (daca ar fi indreptatita sa primeasca CCC).
OUG 111/2010 prevede ca este luata in calcul si perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licenta organizat in prima sesiune, si inceperea primului rezidentiat dupa absolvire.