avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie medic rezident anul 1 fara vechime de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie medic rezident anul 1 fara vechime de munca

Buna ziua!am si eu o nelamurire si nimeni mu stie sa imi raspunda.am terminat facultatea in iulie , am urmat cursul normal si am dat rezidentiatul in noiembrie ,l am luat din prima sesiune si am intrat in spital ca medic rezident din ianuarie 2016.am ramas insarcinata ,dpn fiind de 25iunie2016.nu mi am depus somaj pentru ca mi s a zis ca nu se poate atat timp cat dar rezidentiatul dar in acelasi timp alti colegi au primit somaj. Practic am doar 4luni jumate lucrate , ce se va intampla cu mine? Primesc concediu de crestere si indemnizatie de crestere a copilului daca nu am vechime lucrata?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:10, 4 Aprilie 2016
1. Daca veti naste in iunie 2016 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta sunt iulie 215 - iunie 2016.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...


(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...

v) se afla in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licenta organizat in prima sesiune, si inceperea primului rezidentiat dupa absolvire.

3. Conform celor de mai sus dvs. puteti beneficia de CCC si indemnizatia aferenta acestuia.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil SiminciucCorina SiminciucCorina Buna seara. Vreau sa primesc un raspuns in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Sunt absolventa de Facultatea de medicina septembrie 2013, examen ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Roxana1992 Roxana1992 Buna ziua. Sunt studenta in ultimul an la Universitatea de Medicina si Farmacie si momentan sunt insarcinata in 7 saptamani. Conform calculelor data nasterii ... (vezi toată discuția)