avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare departament si implicit post la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare departament si implicit post la intoarcere din CIC de 2 ani.

Ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care departamentul in care lucrez s-a desfiintat si implicit postul de manager pe care sunt angajata? Mai exact la intoarcerea din CIC pana la 2 ani mi se pregateste aceasta desfiintare a departamentul pentru ca eu sa nu mai am obiectul muncii la intoarcerea in companie.
Mentionez ca va trebui sa ma intorc peste o luna, iar in urma cu o luna au angajat un manager pe aceasta pozitie dar pe o alta companie din grup, iar celor din departamentul meu le restructureaza pozitiile pe compania unde sunt si eu angajata si le face alt contract pe cealalta firma.
Pe compania unde sunt si eu angajata mai sunt vre 250 de angajati si vor mai fi in continuare doar ca au gasit acest tertip ca sa nu mai am nicio pretentie (de ex. financiara- salarii compensatorii).
Ce sanse am de castig in cazul unui litigiu de munca sau cu ce pot contracara ceea ce vor sa faca? Doresc sa primesc macar salarii compensatorii si in caz de reorganizare, restructurare nu stiu in ce masura se mai acorda acestea).
MULTUMESC si astept cu nerabdare sfaturi pertinente!
Cel mai recent răspuns: Dana X , utilizator 09:49, 16 Iunie 2011
Ce sanse am de castig in cazul unui litigiu de munca sau cu ce pot contracara ceea ce vor sa faca?
Daca desfiinteaza tot compartimentul,nici una.
Doresc sa primesc macar salarii compensatorii si in caz de reorganizare, restructurare nu stiu in ce masura se mai acorda acestea.
Daca le aveti prevazute in contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca la nivelul unitatii sau ramurii, aveti sansa sa va judecati pentru "castigarea" lor...
Tocmai o restructurare prin desfiintarea locului de munca ocupat este o situatie care va da dreptul sa solicitati salarii compensatorii.
conf.CCM la nivel de ramura sunt prevazute min.6 salarii compensatorii. Mentionez ca CCM a fost incheiat pe anii 2008-2010 cu prelungire inca 12 luni de la expirare pana la un nou CCM daca niciuna dintre parti nu denunta contractul cu 30 zile inainte de expirare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul imi poate modifica salariul? elims elims este posibil ca angajatorul sa imi restructureze pozitia. Si mai este posibil sa imi propuna o alta pozitie. Care sunt drepturile mele in cele doua cazuri, ... (vezi toată discuția)
Restructurare pozitie p1noch1o p1noch1o Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru restructurare de pozitie pentru cosul 251206 - manager proiect informatic legea prevede acordarea de salarii ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual din ratiuni economice/ reorganziarea activitatii firmei Ashdjin Ashdjin Buna, Ma confrunt cu urmatoarea situate: Managerul meu mi-a comunicat ca nu e multumit de performanta mea si ca imi ofera maximum 3 luni pt a-mi cauta de ... (vezi toată discuția)