avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituirea dreptului de proprietate

Socrii mei in anul 1958 au cumparat un teren in raza comunei si a fost incheiat un act de vanzare-cumparare sub semnatura privata , pe care au construit o casa .Ulterior au facut un schimb de terenuri cu C.AP-ul comunei, atribuindu-se un alt teren cu o suprafata egala cu ceea detinuta anterior.
Dupa revolutie conform legii 18/1991 au intrat in posesia titlului de proprietate avand o suprafata de 40 de ari- teren intravilan si 10 ari reprezinta terenul pe care se gaseste casa actuala.
Legea 18/1991 prevede atribuirea de minim 0,5 ha pentru fiecare persoana îndreptăţită.
Vreau sa stiu daca pot solicita de la primarie terenul pe care l-au detinut anterior, cel cumparat in 1958.( si daca este legal care sunt pasii de facut)
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:22, 29 Iulie 2008
Daca dreptul de proprietate s-a reconstituit pe terenul primit in schimb puteti solicita anularea acestui titlu si reconstituirea pe terenul cu care s-a inscris in CAP, schimbul nu poate fi valabil . Cit priveste suprafata care se atribuia pentru gospodaria casnica potrivit legii nr. 18/1991 care a prelaut decretul 42/1990 aceasta era de pina la 1000 m.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordanta teren cu acte leusan leusan Bunicul meu are casa si teren insup de 125 mp.El este nevazator gr I ,Am cautat in niste documente si am descopeit o adresa de la Primaria orasului din care ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 - suprafata solicitata sub limita minima de 0,5 ha Adriana B Adriana B Antecesorul meu a detinut o suprafata de teren agricol de 3000 mp, pentru care eu am inaintat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Legea fondului funciar szabo doinita doina szabo doinita doina in completarea legii 18/1991 s-a emis legea 193/2007 in care se atribuie celor care au avut pasuni si finete diferenta de la 50 ha la 100 ha .bunicul meu ... (vezi toată discuția)