avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neconcordanta teren cu acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neconcordanta teren cu acte

Bunicul meu are casa si teren insup de 125 mp.El este nevazator gr I ,Am cautat in niste documente si am descopeit o adresa de la Primaria orasului din care rezulta ca ca in afara de terenul extravilan , detine intravilan 0.02 ha (curti si fradini 0 .In realitate el nu are decat 125 pe care plteste impozitul. actul case +teren este in indiviziune cu o sora a sa ,suprafata este de 350 mp dar nici sora nu detine mai mult.Pot face ceva pentru a intra in posesia celor 75 mp cu care figureaza si la arhive si la primarie in registru ?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 13:18, 1 Septembrie 2011
Va rog sa cititi cu atentie ACTUL DE PROPRIETATE ?i sa-ne comunicati dacă suprafa?a totală de teren este de 350 m.p. sau doar terenul rămas liber (fără construc?ii) este în suprafa?ă de 350 m.p. ?i ce suprafa?ă are construc?ia .
Va rog să ne precizati urmatoarele:

1. Ce formă are actul de proprietate ?i ce alte suprafe?e mai sunt eviden?iate în el ;

2. Ce suprafa?ă de teren (cu exactitate) de?ine bunicul ?i ce suprafa?ă sora sa;

3. Ce suprafa?ă au construc?iile pe care le de?in bunicul ?i sora sa;

4. Ce document de?ine?i de la ?arhive? ?i de la ?primărie? ?i de unde rezultă suprafa?a de 75 m.p. pe care Dvs. afirma?i că lipse?te .

Ulterior vă vom comunica sfatul nostru.

Cu stima,

Cj. Augustin ZBORA
- contract de v/c din 1956 transcriptionat in registru din acelasi an.
-125 are bunicul si cam tot atat are si sora, insa aceasta A MAI CUMPARAT O SUPRAFATA DE CCA 50 MP ULTERIOR (practic detine mai mult dar suporafata este cumparata in afara de act)
- suprafat mai sus mentionata include si consttructia casei din 1958(construita in baza unei adev de la primarie la data de 04.03.1958)suprafata casa 110 mp

- Documentul pe care-l detine din 1991 este eliberat de la Arhivele statului unde se mentioneaza astfel: Cetateanul .... detine o suprafata totala de 1.90 ha dintre care 1.85 ha in extravilanul orasului( domiciliul al bunicului) o suprafata de 0.02 ha in intravilanul orasului , si o suprafata de 0.03 ha in intravilanul comunei x(din apropierea orasului).
-
Bunicul detine o suprafata de 1.87 ha (asa i s-a atribuit)in extravilan,si suprafat de 125 mp din oras.

De asemenea conf actului de v/c i s-ar cuveni mai mult totusi dar si de la primarie si de la [refectura are o adeverinta tot cu aceste suprafete .

Ce estede facut?
Domnule Leusan ati omis ce era mai important din raspunsul dvs. : Ce suprafata de teren este cumparata cu actul de vanzare cumparare din 1956 si cine sunt cumparatorii?
Suprafata totala din act este de 350 mp , inclusiv cladiri , bunicul + sotia ,sora+sotul coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, ... Ionut mihnea Ionut mihnea Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, nu știu de unde sa încep. Am gasit un titlu de proprietate unde scrie asa: Comisia ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)