avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Greseala in contract de prestare servicii. Taxa anuala ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Greseala in contract de prestare servicii. Taxa anuala scolara si neacordarea chitantelor.

Buna ziua.
Am semnat un contract cu o gradinita la inceputul anului scolar trecut. E drept, l-am semnat pur si simplu, dupa ce l-am citit mai mult sau mai putin, stiind ca si de as avea comentarii, m-as fi lovit de raspunsuri de genul "acesta e contractul standard, daca va convine bine, daca nu, duceti-va copilul in alta parte", in plus nu era primul an la acea gradinita. Abia acum am observat ca in contract scrie astfel:
1. Cuantumul taxei anuale de scolarizare este de X lei.
2. Aceasta se plateste fractionat in 10 transe lunare egale, incepand cu luna .... etc.
Noi am platit lunar suma X, FARA a primi vreo chitanta.
Vreau sa stiu daca pot recupera diferenta si cum.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:02, 15 Iunie 2011
Sa inteleg ca d-voastra ati platit lunar taxa ce trebuia platita anual?

Daca ati platit si nu ati primit chitanta sau ati primit chitanta insa doar pentru suma corecta (a 10-a parte din suma X) atunci nu aveti legal nici o sansa. Chitanta este o dovada ca ati platit, deci o puteti folosi daca vi se mai cere sa platiti. Eventual daca chitanta confirma ca ati platit o suma mai mare decat trebuia puteti solicita restituirea diferentei. Sau daca ati platit prin virament bancar (cum se platesc facturile pentru unele utilitati)

Singurul lucru este o discutie cu personalul si clarificarea pe cale amiabila. Dar nice mai vrea sa recunoasca ca a primit bani mai multi decat se cuvenea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu clauze abuzive? dansastro dansastro Buna ziua, Pentru juristii activi in forum am rugamintea sa citeasca modelul de contract de mai jos si sa exprime un punct de vedere avizat privind ... (vezi toată discuția)
Taxa anuala la gradinita paleu paleu Buna ziua, As dori sa va adresez o intrebare legata de taxa anuala la o gradinita particulara. Problema sta in felul urmator: mi-am inscris baietelul la o ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vă prezint o situație destul de complicată: eu ... Larisa Dumitru Larisa Dumitru Bună seara! Vă prezint o situație destul de complicată: eu m-am angajat intr-o gradinita privata in luna august. Aceasta doamna fara sa imi spuna de la ... (vezi toată discuția)