Buna ziua.
Am semnat un contract cu o gradinita la inceputul anului scolar trecut. E drept, l-am semnat pur si simplu, dupa ce l-am citit mai mult sau mai putin, stiind ca si de as avea comentarii, m-as fi lovit de raspunsuri de genul "acesta e contractul standard, daca va convine bine, daca nu, duceti-va copilul in alta parte", in plus nu era primul an la acea gradinita. Abia acum am observat ca in contract scrie astfel:
1. Cuantumul taxei anuale de scolarizare este de X lei.
2. Aceasta se plateste fractionat in 10 transe lunare egale, incepand cu luna .... etc.
Noi am platit lunar suma X, FARA a primi vreo chitanta.
Vreau sa stiu daca pot recupera diferenta si cum.
Sa inteleg ca d-voastra ati platit lunar taxa ce trebuia platita anual?
Daca ati platit si nu ati primit chitanta sau ati primit chitanta insa doar pentru suma corecta (a 10-a parte din suma X) atunci nu aveti legal nici o sansa. Chitanta este o dovada ca ati platit, deci o puteti folosi daca vi se mai cere sa platiti. Eventual daca chitanta confirma ca ati platit o suma mai mare decat trebuia puteti solicita restituirea diferentei. Sau daca ati platit prin virament bancar (cum se platesc facturile pentru unele utilitati)
Singurul lucru este o discutie cu personalul si clarificarea pe cale amiabila. Dar nice mai vrea sa recunoasca ca a primit bani mai multi decat se cuvenea?