avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solicit ajutor urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solicit ajutor urgent

mama mea in varsta de 65 de ani a stat in concubinaj timp de 16-17 ani (putem face dovada cu acte de la primarie si de la politie precum el a avut domiciliul stabil la mama mea, acte medicale precum ca mama mea a avut grija de el), s-a trecu in acte in 20 octombrie 2010 iar el a decedat in 23 martie 2011.
Unde trebuie sa ne adresam si cu ce documente pentru a beneficia mama mea de pensie de urmasi??? Mama nu a fost angajata niciodata, a fost casnica.
De la primul barbat a beneficiat de pensie dupa divort iar dupa ce s-a casatorit a pierdut-o si pe aceea. Se poate sa reobtina pensie de la fostul sot care este in viata?? Va rog sa ma ajutati. Va pot spune ca a fost internata la psihiatrie cu tulburari de comportament, a avut o operatie pe creier pentru un hematom intracranian. Va rog sa-mi spuneti ce sa fac si unde sa ma adresez. Va las si numarul meu de telefon 0726328975 eventual pentru informatii suplimentare.
Cel mai recent răspuns: AlexaDankloff , utilizator 22:21, 15 Iunie 2011
dar nu poate obtine pensie de urmas intrucat din ce relatati nu a fost casatorita cu acel domn, a convietuit un nr de ani cu acel domn.
si convietuirea nu inseamna si casatorie? Nu exista nici o posibilitate ca acea convietuire sa fie casatorie???
de la fostul soț nu mai există nici o posibilitate de mai obține pensie iar o relație de concubinaj nu este recunoscută de legislația în vigoare în nici un raport juridic nici de moștenire nici de comunitate de bunuri, de absolut nimic, indiferent de numărul anilor petrecuți într-o astfel de relație. Pentru a beneficia de pensie de urmaș mama dv/tră trebuie să aibă calitatea de soț supraviețuitor.
pentru afecțiunile de care suferă pentru a obține o pensie de invaliditate trebuie să aibă un stagiu de cotizare sau să să constate condițiile de handicap ca fiind preexistente calității de asigurat. puteți încerca să adunați documentele necesare și să vă prezentați la un medic expert al asigurărilor sociale și acesta după examinarea bolnavului și analizarea dosarului poate decide dacă se poate încadra sau nu pentru a obține o astfel de pensie. puteți încerca nu aveți nimc de pierdut cel mult ceva timp cu adunarea actelor necesare.
Casatoria nu este acelasi lucru cu concubinajul chiar daca in Romania se poarta o masca care sa ascunda ideea de a trai in concubinaj prin a spune ca e maritata cu x.
Din pacate Romania nu recunoaste statutul de concubinaj.Olanda da .
De ex .eu am avut un contract de concubinaj cu actualul sot ( cu care m-am casatorit intre timp) si la procesul de reincredintare minor , instanta din Romania nu a vrut sa ia in considerare acest aspect.Cu desi ca aici este cat se poate de legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas alexandrugabrielvasilovici alexandrugabrielvasilovici Buna ziua, Daca o persoana X a trait in concubinaj 30 de ani cu o alta persoana Y( care a decedat ) si sunt casatoriti doar de 5 ani, poate persoana X sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas suly_remus suly_remus Intrebare Daca eu dupa o casnicie de 20 de ani cu sotia mea iar de 8 ani in urma unui divort traim in concubinaj in caz ca se intimpla ceva cu mine si doamne ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ContSters23466 ContSters23466 doresc sa ma lamuriti si pe mine cu o problema mama mea in virsta de 63 de ani a stat in concubinaj cu un barbat (acum are 71 de ani) care a divortat de putin ... (vezi toată discuția)