avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de uzufruct

Bună ziua,
Vă rog frumos să mă lămuriţi în legătură cu o moştenire.
Sunt moştenitor legal, împreună cu încă trei mătuşi şi fratele meu, al unei case bătrâneşti şi terenului aferent, aflate într-o localitate îndepărtată . În urma decesului bunicii, am trimis procură că sunt de acord cu calitatea de moştenitor. Mătuşile, care s-au ocupat de toate, spun că moştenirea nu a fost dezbătută. Există titlu de proprietate (a cărui copie o am şi eu) dar ştiu că există şi un certificat de moştenitor, în care suntem trecuţi cu toţii.

Vreau să mă mut acolo, împreună cu soţul meu, să reparăm casa pentru a o face locuibilă. Problema cea mare e că nu pot deveni, sper ca deocamdată, proprietar unic pentru a putea face ulterior anumite investiţii mai importante.

Având în vedere că proprietarul (bunica) este decedat, vreau să vă întreb dacă se poate rebranşa casa la curent electric (e întrerupt de câţiva ani pentru că nu locuieşte nimeni acolo) şi dacă pot beneficia de telefon şi internet prin Romtelecom (care sunt la stâlpul porţii). Pe ce nume trebuie făcute aceste contracte şi cum?
Se poate face bransarea la utilitati pe numele dumneavoastra cu acordul celorlalti coindivizari.
Mulţumesc mult,
Mai am o întrebare: în satul respectiv sunt 2 mătuşi din cele trei, care s-au ocupat de tot până acum (au plătit impozite, etc.) Ele sunt de acord cu mutarea mea acolo şi vor semna branşarea. Dar mai e o mătuşă, cam ciudată să zic aşa, care locuieşte la vreo 300 km de localitatea cu pricina. Cu această mătuşă nu ne înţelegem deloc, din cauza ei nu am putut să facem nimic acolo, nu vrea să semneze nimic, pentru nimeni.
Ce să fac?
Eu zic ca mai intai trebuie sa mergeti la furnizorii respectivi, sa incercati sa incheiati contractele doar dvs. Dupa ce primiti vreun refuz, atunci sa intrebati pe forum.
De ce ati intitulat topicul drept de uzufruct?

Mulţumesc mult.
Mă voi duce mâine la furnizori să văd ce îmi spun.
Am intitulat topicul aşa, deoarece ca moştenitor legal al locaţiei respective ştiu că am drept la uzufruct oricând. Dar problema mea e că nu pot locui fără utilităţi.
Am crezut ca aveti, in subsidiar, uzufructul, dezmembrat prin testament.
Reveniti cu un mesaj dupa discutiile respective.
Succes!

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor DorinaCet DorinaCet Bună ziua Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns. [b][b]Pot să fac racordarea la utilităţi cu contract pe numele meu (energie electrică, telefonie ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme Luca Dorina Luca Dorina Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) la o luna ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)