Bună ziua
Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns. Pot să fac racordarea la utilităţi cu contract pe numele meu (energie electrică, telefonie fixă, internet, apă etc.) a unei case moştenite de la bunici doar cu certificatul de moştenitor?
Menţionez că pe acest certificat sunt trecute mai mulţi succesori: 3 mătuşi, eu şi fratele meu. Eu, împreună cu soţul şi mama vrem să ne mutăm definitiv în localitatea respectivă, în această casă în care nu mai locuieşte nimeni de peste 10 ani.
Vă mulţumesc mult.
Unele societati vor partajul pentru a vedea cui ii eszte atribuit imobilul. si apoi incheie contracte de utilitati . Cel mai bine intrebati la fiecare , dar pentru linistea dvs. mai bine solicitati iesirea din indiviziune ca pe urma va treziti ca ati platit pentru toti mostenitorii.
Exista furnizori de utilitati ,care nu accepta contracte de furnizare nici pentru coproprietari.Asa ca mai bine dezbateti succesiunea si clarificati-va situatia.In nici un caz contractele de utilitati pe numele dumneavoastra nu vor aduce vreun beneficiu in stabilirea cotei finale de proprietate.Succes!
Mulţumesc mult pentru răspuns
Ideea e că vreau să mă mut acolo cât mai repede şi pentru asta trebuie rebranşată casa la curent electric. În plus, sunt dependentă financiar de internet.
Casa este în altă localitate faţă de actualul domiciliu, la vreo 250km. Mă gândeam că aş putea trage utilităţi ca să pot locui şi să pot fi mai aproape de instituţiile la care pot clarifica problema moştenirii.
Moştenirea e dezbătută, există certificat de moştenitor la dosarul succesoral făcut acum 10 ani, în care sunt trecuţi toţi moştenitorii.
Mă gândeam că atât timp cât sunt şi eu în acel certificat şi plătesc consumul, poate şi în avans, ...furnizorii vor accepta branşarea.
Pai vedeti ca spuneti singura ca exista un certificat de mostenitor in care sunt trecuti toti mostenitorii?Pe numele cui sa incheie furnizorii de utilitati contractele de furnizare?Incercati asa cum vi s-a sugerat mai sus sa aveti acordul celorlalti,poate veti reusi,dar revin si zic sa duceti succesiunea pana la cap,sa va stabiliti cotele si in final sa negociati cu ceilalti mostenitori solutia care sa va indreptateasca sa cereti utilitati pe numele dumneavoastra.
Apa la comun
dancormoran
bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea ... (vezi toată discuția)