avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Bună ziua
Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns.
Pot să fac racordarea la utilităţi cu contract pe numele meu (energie electrică, telefonie fixă, internet, apă etc.) a unei case moştenite de la bunici doar cu certificatul de moştenitor?
Menţionez că pe acest certificat sunt trecute mai mulţi succesori: 3 mătuşi, eu şi fratele meu. Eu, împreună cu soţul şi mama vrem să ne mutăm definitiv în localitatea respectivă, în această casă în care nu mai locuieşte nimeni de peste 10 ani.
Vă mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 00:19, 20 Iunie 2011
Doamna, nu trebuie sa iesiti din indiviziune daca nu doriti acest lucru, solutia e simpla, mergeti cu ceilalti mostenitori la notarul public si vi se va intocmi o declaratie prin care acestia isi dau acordul ca pe contractele de furnizare a utilitatilor sa figureze doar numele dvs. Apoi, mergeti unde aveti nevoie cu certificatul de mostenitor si declaratia persoanelor in cauza.
Muţumesc din suflet, m-am mai înviorat
Există însă o problemă. Unul din moştenitori (o mătuşă) locuieşte mai departe de locaţia respectivă, şi este mai ciudată, nu se poate discuta cu ea....a spus că nu semnează nimic pentru nimeni. Pot să rezolv doar cu ceilalţi moştenitori (2 mătuşi din satul respectiv şi fratele meu care sunt de acord)?
Încă o dată mulţumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
DorinaCet, utilizator
Din pacate, declaratia trebuie sa cuprinda acordul tuturor mostenitorilor. Incercati asa, vedeti ce zic cei de la institutiile respective, poate ii convingeti ca matusa e in strainatate :(
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct DorinaCet DorinaCet Bună ziua, Vă rog frumos să mă lămuriţi în legătură cu o moştenire. Sunt moştenitor legal, împreună cu încă trei mătuşi şi fratele meu, al ... (vezi toată discuția)
Debranșare și branșare energie electrica Mari44 Mari44 Buna seara! Tatăl meu a cumpărat o casă ! Anul trecut a decedat lasandu - mi mi-e casă printr-un testament olografic cu doi martori nelegalitate la dosar. ... (vezi toată discuția)
Apa la comun dancormoran dancormoran bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea ... (vezi toată discuția)