avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cum devin un avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cum devin un avocat

Buna,
ma numesc Karina si sunt licentiata in cadrul universitatii de drept si de asemenea am si un master in drept penal.As dorii si eu cateva informatii privind pasii ce trebuie urmati unul cate unul cat si actele necesare si demersurile efectuate in procesul de a devenii un avocat.Mai exact ce trebuie sa fac de acum incolo pt a devenii un avocat?
Va multumesc ast rsp [editat de admin]
Va pupa Karina pe toti:D
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 14:53, 16 Iunie 2011
Aveti in prezent doua variante:
1. sa dati examen de admitere in profesia de avocat ( pt dobandirea calitatii de avocat stagiar), stagiu 2 ani, apoi examen pt definitivat;
2. daca sunteti definitiv intr-o profesie juridica ( de ex consilier juridic), puteti da examen direct pt obtinere calitatii de avocat definitiv.
Pt ambele gasiti toate informatiile necesare pe www.unbr.ro
Se vor organiza examene in toamna, anuntul se publica cu 60 zile inainte, sa apucati sa va inscrieti.
Succes!
informatii exacte puteti obtine de la cele doua structuri avocatesti paralele...UNBR structura veche si UNBR varianta noua (Bota). Gasiti informatii de contact pentru ambele pe net. In esenta conditiile de intrare in avocatura sunt aceleasi.Dupa inceperea activitatii acestea difera putin prin partile esentiale...:giggle: Va dorim succes.
karinaa a scris:

Buna,
... sunt licentiata in cadrul universitatii de drept si de asemenea am si un master in drept penal.
As dorii ... de a devenii un avocat.... pt a devenii un avocat?

Domnisoara,
:angry: Nu cred ca ar trebui sa va ganditi la avocatura inainte de-a invata sa scrieti corect in limba romana.
Da, stiu, examenele constau in teste grila unde se testeaza conformitatea memoriei examinatului cu opinia unui anumit autor iar in urma acestei geniale forme de examinare este aproape firesc sa avem avocati/judecatori/procurori care stiu doar sa citeasca in limba romana dar scriu groaznic de incorect.
Asadar, pentru a ajunge avocat, primul pas dupa masterat consta in ... in ceea ce ar fi trebuit sa stapaniti deja in clasa a VIII-a: gramatica si ortografia limbii romane.
Puteti sa luati postarea mea cum doriti: Ma "dau" mare. Fac pe desteptu' Sunt nesimtitor si misogin (nu-s!) ... oricum doriti.
Dupa ce va trece starea initiala de soc si enervare, va rog, ascultati-mi sfatul care este cat se poate de sincer: puneti mana pe carte, cititi, scrieti si invatati. Altfel riscati sa fiti ridiculizata in sala de judecata, de fata cu clientul d-voastra si cu inca vreo cateva zeci de persoane.
Vreau si eu Karina la ''Universitatea de drept''. Unde ai studiat?
Eu zic sa nu te opresti la avocatura cu o universitate de drept terminata si un master in drept penal poti de exemplu sa candidezi pentru ministru (al justitiei firesc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce master sa aleg? jason jason Buna ziua! As dori cateva sfaturi referitoare la dilema mea :) In vara aceasta termin Dreptul (4 ani) si intentionez ca, dupa examenul de licenta sa dau ... (vezi toată discuția)
Vechimea necesara in profesia juridica ContSters145250 ContSters145250 Va rog sa ma lamuriti si pe mine care este vechimea necesara intr-o profesie juridica pentru a da doar examenul de intrare in barou si a nu mai avea nevoie de ... (vezi toată discuția)
Primii pasi dupa absolvirea facultatii de drept pompagiu pompagiu Sint proaspat absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii \"Tibiscus\" din Timisoara. Ceea ce ma intereseaza este ce pasi trebuie parcursi pentru ... (vezi toată discuția)