avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Eliberare atestat traducator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Eliberare atestat traducator

Buna!
Stiu ca pentru eliberarea unui atestat de traducator trebuie depus un dosar la Min Cultelor ,sau daca ai facut facultatea de litere specializare lb straina ,se depune la Min Just. Am auzit pe la unii ca isi fac PFA pentru a traduce,doar la primarie.Depun acolo un dosar. Am incercat sa caut informatii pe net,insa parerile sunt impartite.Stie care ceva?Ma puteti ajuta?Mentionez ca eu am terminat Drept si Jurna,deci nu am atestat de lb straina,desi stiu f bine engleza si franceza si mi-as face pfa.Cum trebuie sa procedez?Multumesc mult pentru raspunsurile pe care mi le veti da.Orice ajutor e binevenit :)
Cel mai recent răspuns: Alexim , utilizator 22:41, 3 Octombrie 2008
Dai examen pentru atestare, ai detalii la [ link extern ]

Dupa asta te autorizezi ca PFA, dar nu la registrul comertului (primaria nu se mai ocupa), pentru ca NU DEVII COMERCIANT. Inregistrarea traducatorilor la registrul comertului este o greseala datorata faptului ca nu se intelege ce e un comerciant si mai ales cine nu.

Te inregistrezi fiscal la autoritatea de la domiciliul tau, unde depui declaratia 010 si declaratia de venit estimat. Pe baza lor se emite codul de identificare fiscala si decizia de impunere, urmand sa platesti trimestrial la valoarea declarata. In anul urmator ai termen pana pe 15 mai sa faci regularizarea venitului efectiv obtinut, dupa care se emite decizia de regularizare - mai dai sau iei inapoi bani, dupa caz.
Buna!

pentru eliberarea unui atestat de traducator este obligatoriu examenul de pe www.examentraducator.ro?
Se poate echivala acesta cu un examen Cambridge, IELTS, TOEFL etc. sau alte examene similare pentru alte limbi straine?

Multumesc mult!

Buna!

Si eu vreau sa ma autorizez prin primarie. Eu mai am si alte intrebari: vreau sa ma autorizez pentru limbile franceza si engleza, dar am atestat doar pentru franceza. Mi se cer acte pentru ambele limbi straine din care traduc? Intentionez sa dau examenul de la Ministerul Culturii cat mai repede si pentru limba engleza. Problema este ca am o oferta de colaborare in Europa ca freelancer traducator de limba engleza si trebuie sa emit facturi. Din cate am inteles dureaza destul de mult obtinerea diplomei si a autorizarii. Oare exista o alta posibilitate de colaborare intre o persoana fizica si o persoana juridica?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie traducator autorizat Carmen Viorica Pop Carmen Viorica Pop Buna ziua/seara tuturor, Am gasit foarte interesante discutiile de pe acest forum referitoare la autorizatia de traducator autorizat dar pe mine nu m-a ajutat ... (vezi toată discuția)
Traducator pfa - pregatirea profesionala Roxie Roxie Buna seara, Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine ... (vezi toată discuția)
Obþinerea autorizaþiei de traducãtor pentru cea de-a doua limba strãinã în baza diplomei de bacalaureat MeGabyS MeGabyS Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la autorizatia de traducator. Acum cativa ani am absolvit liceul si pe diploma mea de ... (vezi toată discuția)