avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal - politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal - politia rutiera

Am fost oprit in mod abuziv (consider eu) de catre un agent de circulatie care mi-a intocmit un PV pe motiv ca as fi vorbit la telefonul mobil in timp ce conduceam autoturismul. Nu am semnat acel PV, toata discutia a fost inafara legii incepand de la legitimarea lui...etc. Voi contesta acest PV dar as dori sa stiu unde si cum pot face aceasta contestatie. Nu a fost prezent nici un martor, dar interesant este faptul ca in PV primit acasa apare un martor...care cu siguranta este 'fictiv'. Ce-mi recomandati in acest caz? Exista obl
igativitatea de a ramine in autoturism pe parcursul incheierii PV?. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 11:04, 17 Iunie 2011
Contestatia o puteti depune la parchetul care are in raza de responsabilitate zona in care s-a produs evenimentul. Depunerea contestatiei este dreptul dv dar ca sa castigati trebuie sa aveti si dv probe cu care sa-l contracarati pe politistul zelos. Martorul fals il puteti chema in instanta si daca ati avea si dv un martor dar nu tot unul ca politistul nu ebine. Va urez succes!
Daca vorbeati la telefon e incurcata.
Dumneavoastra cum puteti dovedi ca acel "martor" nu a observat contraventia?
Contestatia P.V. sa face la judecatorie. Cititi O.G. 2/2001
contestatia se depune la JUDECATORIE. martorul nu este trecut pe pv pentru ca ar fi vazut ca ati savarsit contraventia, acesta doar atesta ca ati refuzat sa semnat pv-ul.
pv-ul se prezuma a fi legal si corect intocmit, dvs aveti obligatia sa dovediti contrariul. daca aveti cum. eventual detalii de convorbiri de la operatorul de telefonie mobila pentru data respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda fara ca fapta sa existe Vlad0226 Vlad0226 Buna ziua! Doresc sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie: Duminica am intrebat un politist de ce nu ii amendeaza pe cei ce au ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala nesemnata Aidan319 Aidan319 Astazi, in jurul orei 01:15 am fost oprit de un agent al politiei rutiere. Am fost amendat in valoare de 315lei in 48 de ore pentru ca nu aveam buletinul la ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie rutiera zgudu zgudu Buna, Am o intrebare apropo de un PV: e in regula ca agentul de la rutiera sa scrie alt nume de strada pentru locul contraventiei si sa nu semneze ... (vezi toată discuția)