avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna ziua.
As vrea sa stiu ce valabilitate are contractul de comodat incheiat intre mama mea+ eu(proprietari) si sotul mamei mele, in vederea vanzarii casei.
Mama mea(decedata) mi-a facut act de donatie pe casa si teren(din prima casatorie,cu tatal meu decedat).A doua casatorie a mamei mele a durat 5 luni,dupa care a intervenit decesul acesteia.Actualul sot are contract de comodat pe 30 de ani,avand drept de folosinta o camera si drept de acces la baie,hol si bucatarie.
Relatiile cu acesta nu sunt tocmai cordiale si as dori sa stiu in ce masura ma pot folosi de bunurile mele(vanzarea imobilului).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: steffyuly , utilizator 08:04, 17 Iunie 2011
Contractul de comodat ar putea fi reziliat prin acordul partilor.
In cazul in care nu exista acord pentru reziliere, atunci acest contract trebuie respectat.
In cazul in care intentionati sa vindeti imobilul, acesta poate fi vandut cu conditia ca noul proprietar sa respecte contractul de comodat al sotului mamei.
Aveti grija sa nu existe vre clauza referitoare la un eventual drept de preemtiune in favoarea acestuia ...
Va multumesc pentru raspuns.
Alta posibilitate nu exista?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
steffyuly, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In indiviziune cu primaria tucurasu tucurasu Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament care a fost cumparat de la Primaria Mun. In acest apartament au fost 2 contracte de vanzare -cumparare, eu pe de o ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie PetruMihai PetruMihai Hristos a inviat! Urmaresc de mult timp acest forum cu mare placere si interes. Este prima data cand propun spre dezbatere o problema ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)