Va rog indrumati-ma ! Sunt o femeie de 43 ani. Am lucrat la un restaurant pana saptamana trecuta. Am plecat deoarece patronul timp de un an nu mi-a facut carte de munca. Dupa un an mi-a facut un contract de munca dar pentru 4 ore / zi. Desi lucram 2 zile cu 2 zile ( De la 9 dimineata pina la 11 noaptea fiind restaurant ) Eu efectiv nu am stiut de acest contract Stiam ca am contract de munca pentru 8 ore / zi. Eu nu am semnat niciodata un contract de munca. Nu stiu cine la semnat. Cand am aflat am spus patronului ca nu se poate asa ceva. Efectiv ma mintit. In aceasta situatie Sotul meu nu ma mai lasat sa merg la acel restaurant. Am cerut patronului banii pentru ultima luna lucrata. Sunt plimbata de pe o zi pe alta. Ma amenta ca nu-mi mai da nimic. De unde pot face rost de o copie a contractului de munca ? Exista undeva ? vreu sa dovedesc ca pe acel contract de munca nu este semnatura mea. Acest patron mi-a spus ca daca am sa-ll reclam . imi va face greutati. In luna mai a acestui an la restaurantul acesta au fost controale de la ITM. Patronul a venit in bucatarie si el cu mana lui a sris si semnat niste formulare cu programul de munca. ca sunt angajata cu 4 ore. Totul ca sa scape basma curata. El efectiv a scris in numele nostru - el a semnat dupa care le-a dat celor de la ITM. Ce pot face in aceasta situatie
Va multumesc
1. Faceti o sesizare la ITM cu toate aceste probleme. Se vor verifica cele spuse de dvs. si veti primi un raspuns in scris cu cele constatate si masurile luate.
2. Apoi il veti da in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. raspunsul de la ITM va poate ajuta in instanta.