avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De unde pot lua o copie-Dupa contractul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De unde pot lua o copie-Dupa contractul de munca-Fostul angajator refuza !

Am lucrat pana la data de : 01.06.2011 ca: Ajutor Bucatar. Cand am aflat ca petronul mi-a facut carte de munca numai pentru 4 ore pe zi. Iar eu munceam 14 ore pe zii in ( Restaurant ) Atunci m-am certat cu el si am plecat. Iam cerut sa vad contractul de munca. Sa vad de cine este semnat la rubrica angajat. Ma refuzat.
-------- Eu nu am semnat contractul de munca---- nu stiu cine la semnat in locul meu.
intrebare --- De unde piot lua un duplicat sau o copiie conform cu originalul. Se poate obtine de la itm ? Cum il pot obliga pe patron sa-mi dea o copie ?
Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 19 Iunie 2011
faci plangere la ITM , si soliciti copie . Il dai in judecata pe patron (litigii munca - Tribunalul Judetean sau Bucuresti ) si reclami orele lucrate pentru care poti solicita cu martori , sa inscrie in carnetul de m unca orele lucrate care sa constituie vechime in munca
Copie de pe c.i.m. o puteti obtine de la angajator .. din mai 2010 , exista un Ordin al Ministrului Muncii prin care ITM-urile nu mai pot elibera copii de pe actele depuse de catre angajatori si aflate in gestiunea ITM-urilor.

Puteti depune plangere penala pentru savarsirea unui concurs de infractiuni - fals si uz de fals -. In acest sens, veti putea vedea si cine a semnat in locul dvs c.i.m., daca nu este semnat de dvs.
Freelis a scris:
"din mai 2010 , exista un Ordin al Ministrului Muncii prin care ITM-urile nu mai pot elibera copii de pe actele depuse de catre angajatori si aflate in gestiunea ITM-urilor."
Daca se poate ce numar are ordinul cu pricina?


Ordinul 363/2010 pentru modificarea anexei la Ordinul 1323/2009 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestatiilor de servicii in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 333 din 20 mai 2010 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a incetat cim si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! ce pot face? dorudoru dorudoru Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011 Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ... (vezi toată discuția)
Sesizare inspectoratul teritorial de munca - raspuns ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 20.06.2011 am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron.Noi muncitorii stiam ca ... (vezi toată discuția)
Am sesizat i.t.m.- copie contract de munca.. nu mi se da- patronul si el refuza sa-mi dea ? doderosandro doderosandro Am sesizat inspectoratul teritorial de munca. Am cerut copie dupa contractul meu de munca.. Nu mi se da ! Am solicitat angajatorului copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)