avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AM SESIZAT I.T.M.- copie contract de munca.. NU MI SE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AM SESIZAT I.T.M.- copie contract de munca.. NU MI SE DA- PATRONUL SI EL REFUZA sa-mi dea ?

Am sesizat inspectoratul teritorial de munca. Am cerut copie dupa contractul meu de munca.. Nu mi se da ! Am solicitat angajatorului copie dupa contractul de munca - Nu mi se da ... Am aflat de la o colega ca patronul mi-a facut contract de munca numai pentru 4 ore / zii. Habar nu am ce contine acest contract de munca. Desii lucrez de 1 an si 5 luni. De luni de zile incerc a lua la cunostiinta de continutul C.I.M. Nu pot intra in posesia lui. Plus de asta eu niciodata nu am vazut in fata mea un stat de plata. Sunnt curioasa sa stiu ce scrie in statele de plata. DE CE REFUZA Inspectoratul teritorial de munca ? A inca ceva.. In luna mai a venit un control de la I.T.M. Patronul a venit ne-a pus sa ne scriem datele personale. si sa semnam. De comletarea formularului dat de inspectori el sa ocupat- habar nu am ce a scris in el. CE SA FAC CU ACEST PATRON - CAT SI CU CEI DE LA I.TM. SECTOR 3 BUCURESTI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 4 Iulie 2011
Cei de la itm nu sunt obligati sa va dea copie de pe contract. Dumneavostra faceti sesizare scrisa la itm ca nu vi s-a dat de catre angajator, la angajare copie de pe contractul individual de munca semnanat de dumneavostra.
1. DE CE REFUZA Inspectoratul teritorial de munca ?
Pentru ca exista un Ordin dat de Ministrul Muncii in acest sens , in mai 2010 , de a nu se mai elibera copii de pe actele depuse de angajatori la ITM.

2. Ce puteti face ?
O actiune in instanta impotriva angajatorului avand ca obiect obligatia de a face - comunicarea unui exemplar de pe c.i.m..

3. Pentru neregului savarsite cu privire la relatiile de munca de catre angajator puteti formula o sesizare la Inspectia Muncii daca considerati ca cei de la ITM nu corespund asteptarilor dvs.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)
Sesizare inspectoratul teritorial de munca - raspuns ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 20.06.2011 am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron.Noi muncitorii stiam ca ... (vezi toată discuția)
Cum se depuneau contractele de munca in anul15.02.2010 inainte de : revisat dorudoru dorudoru : As mai intreba ? poate stiti mai bine... La momentul 15.02.2010 depunerii contractului de munca la Inspectoratul Teritorial de munca (data inregistrarii ) ... (vezi toată discuția)