Am o sentinta de retrocedare din partea statului a unui teren, pe care insa cineva si-a construit o casa.
Cum nu vreau sa ma complic cu evacuare etc, sunt dispus sa accept aceeasi suprafata in aceeasi zona. Primaria se face ca este de acord dar taraganeaza lucrurile asteptand probabil sa treaca cei 3 ani de punere in aplicare a sentintei. Trebuie sa ii fortez sa o puna in aplicare.
Pot apela la un executor judecatoresc pentru asta, sau el va fi obligat sa respecte sentinta in litera ei, adica sa revendice terenul pe care e acum casa? Sau poate sa negocieze in numele meu un teren echivalent?
util ar fi sa sesizati instanta de executare pentru a lua act de modul in care intelegeti sa executati hotararea si sa oblige primaria sa-si indeplineasca obligatia astfel aleasa...
Intrebarea mea era daca executorul va putea face presiune asupra primariei sa indeplineasca o obligatie care nu e trecuta ca atare in sentinta, ci e o interpretare mai libera a retrocedarii specificate acolo.
Nu stiu daca m-am facut inteles.
executorul nu poate pune in executare decat hotararea asa cu am fost data sau poate lua act de intelegerea partilor cu privire la executare. pt. a fi obligata debitoare va trebuie o hotarare care sa constate modul in care v-ati inteles sa stingeti obligatia de executare.
hotarare care se obtine in instanta? Adica actionez in justitie impotriva primariei pentru a stabili un mod de a stinge obligatia de executare?
Sau asta se face tot prin executor.
Fond funciar
ContSters206369
buna dimineata --- daca se da o sentinta judecatoreasca de anulare a unui titlu de proprietate , si eliberare a unuia nou ( pe aceeasi tarla , dar cu alte ... (vezi toată discuția)