avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare- cumparare

Mama uni prieten vrea s vabda fiicei ( unica ) proprietatea casa , gradina , teren agricol - dupa cum am inteles ca nu se poate face cadastru/! ce acte duce la notar?
va rog urgent !!!!! mulktumesc:D
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:01, 16 Iunie 2011
Acte necesare:
- actele de proprietate
- incheierea de intabulare si schita cadastrala
- adeverinta de la Asociatia de Proprietari conform Legii 230/2007: “Notarii publici nu vor autentifica actele de înstrăinare fără o adeverinta din partea sociaţiei de proprietari, care să reprezinte dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, eliberată în original sub semnătura preşedintelui şi a administratorului asociaţiei de proprietari, cu precizarea numelui şi prenumelui acestora, şi cu ştampila asociaţiei de proprietari. Actele de înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligaţii sunt nule de drept. În cazul existenţei unor datorii către asociaţia de proprietari, înstrăinarea proprietăţii se poate face numai dacă se introduce în contract o clauză privitoare la preluarea datoriilor de către cumpărător”
- dovada achitarii la zi a energiei electrice
- certificat de atestare fiscala (eliberat de Administratia fiscala a localitatii unde se afla situat imobilul)
- certificatul de performanta energetica (la solicitarea cumparatorului)
- actele de identitate ale partilor
- alte acte solicitate de Notarul Public pentru clarificarea situatiei juridice

Mai multe detalii puteti afla in articolul acesta: [ link extern ] /
multumesc foarte mult!
Uite-asa, cu copy-paste facem acte si dam sfaturi juridice...
Ce adeverinta asociatie daca omul sta la casa? Si dovada platii energiei electrice... pentru? POate imi scapa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pt. vanzare apartament flo1966 flo1966 Adeverinta eliberata de asociatia de proprietari necesara la vanzarea unui apartament trebuie sa mai fie vizata de primarie ??? Unii zic ca DA.....altii zic ca ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare ContSters72658 ContSters72658 am cumparat acum 2 zile un apartament. la notar, fostul proprietar nu a avut adeverinta de la asociatia de locatari din care sa reiasa ca are sau nu are ... (vezi toată discuția)
Anulare act de adjudecare??? Tonyde Tonyde Buna ziua! De 5 luni de zile am primit Act de Adjudecare pt un apartament in care m-am si mutat. Am prezentat la Asociatie Actul de Proprietate, am fost ... (vezi toată discuția)