avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor fff urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor fff urgent

scuze , sunt foarte stresata!

sunt contabile intr-o firmaintr-un oras de provincie, cu capital privat straint,patronul este din Israel si patronul nu vine aici la sediu, am urmatoarea problema:
astazi am primit un avertisment sris semnat de directorul general si de directorul economic, dar eu nu am vrut sa-l semnez si au zis ca-l trimite prin posta cu confirmare de primire.care sunt consecintele?
avertismentul s-a facut fara sa se faca o cercetare asa cum crie in codul muncii doar s-a tinut o sedinta la care am fost luata prin surprindere si mai ales am fost jignita si agresata verbal, am vazut doar ca au semnat toti colegii,in afara de cei de la filiale(caci avem si filiale in tara) asta a fost pe data de 22.07.2008 si astazi 24.07.2008 mi se da avertisment
este legal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:55, 5 August 2008
Art.75 din CCMUN
"Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio sanctiune nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile."
Parerea mea este ca si in cazul avertismentului scris se aplica aceasta regula.
Multumesc mult d-ul Spiridush pentru raspuns dar va rog muu...lt de tot suneti-mi daca nu semnez de primire mai este valabil avertismentul?
Pentru Spiridush:
Avertismentul se da fara cercetarea disciplinara prealabila (art.267(1) din Codul muncii). Totusi, bunul simt ii cerea angajatorului sa atentioneze pe salariat in legatura cu "comportamentul necorespunzator". In legatura cu art.75 din CCMUNN, s-ar putea sa ai dreptate, pentru ca dispozitiile lui sunt "legea partilor" si clauzele din CCMUNN sunt mai favorabile salariatului.
Pentru netia:
Daca nu ati primit decizia de sanctionare si nu ati semnat pentru ea, aceasta nu exista. Poate a fost un avertisment verbal, asa ca sa va sperie, cum va spuneam mai sus.
Daca nu ati primit decizia, la ce anume sa raspundeti prin nota explicativa?
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
In termen de 30 de zile calendaristice de la data la care vi s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară, puteti sa va adresati instantei de judecata pentru anularea deciziei de sanctionare.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Sunteti cei mai buni !

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Discriminare la locul de munca adinaba adinaba Buna dimineata, As dori sa detaliez o problema pe care o intampin la locul de munca. In luna martie sefa mea a decis sa aplice o sanctiune persoanelor care ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna CristianMihai2018 CristianMihai2018 Buna seara. Eu lucrez la o firma de parfumuri impreuna cu o alta colega iar programul de lucru este in felul urmator : Luni eu Marti ea Miercuri eu Joi ... (vezi toată discuția)