avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributii care nu se afla in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributii care nu se afla in fisa postului

daca un angajat avea si atributii care nu erau stabilite prin fisa postului, iar in cadrul indeplinirii acestor din urma atributii a savarsit o infractiune, poate fi tras la raspundere?
este vorba despre un angajat din vanzari care, conf fisei postului, nu avea atributii de a incasa bani de la clienti; cu toate acestea, indeplinea si astfel de activitati; in cadrul acestei activitati a falsificat unele chitante, pastrand pt sine o parte din banii incasati;
la data plecarii din firma, cand s-au descoperit unele nereguli, angajatul respectiv a platit prejudiciul, care ulterior s-a dovedit a fi mai mare;
angajatorul i-a eliberat fisa de lichidare, iar contractul a incetat cu acordul partilor;
toate acestea se intamplau acum 2 ani, iar angajatorul nu a sesizat politie. se mai poate face vreun demers acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 16 Iunie 2011
Practic fiecare a profitat de greseala ceiluilat .:D
Da, se mai poate angaja raspunderea patrimoniala a acelui salariat ... dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Favorizarea infractorului? ContSters22096 ContSters22096 daca un angajat avea in fapt si atributii care nu erau stabilite prin fisa postului, iar in cadrul indeplinirii acestor din urma atributii a savarsit o ... (vezi toată discuția)
Semnarea fisei postului Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in ... (vezi toată discuția)
Fisa postului agent vanzari mcfc mcfc Buna ziua! Am si eu o rugaminte.Puteti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema? Dupa aproape un an de activite la o firma de distributie mi s-a dat sa ... (vezi toată discuția)