avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT: Program vizitare minor - amenintari cu credit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT: Program vizitare minor - amenintari cu credit banca


Buna ziua,

In anul 2008 cat inca eram casatorit cu sotia mea am contractat un credit pentru altcineva. Sotia mea a stiut de acest credit si am decis de comun acord ca pe formularul de la banca sa declar ca sunt necasatorit.

Acum suntem in divort si pentru ca nu doreste ca eu sa imi pot vizita copilul ma ameninta ca daca cer drept de vizita ma va reclama la banca si voi intra pe penal.
Ea imi refuza deja vizitarea copilului dupa bunul ei plac. Pentru ca stie ca in instanta voi primi insa drept de vizita incearca sa ma atace pe alte planuri.

Ce mi se poate intampla daca ma reclama la banca? Va incepe banca un proces penal?

Pot sa ma duc singur la banca si sa declar ca am gresit in acte si sa solicit modificarea starii civile din cererea de credit?

Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva problema cu banca pentru a nu avea probleme penale si pentru a nu risca sa nu imi mai vad copilul.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: deliadinu , utilizator 22:41, 16 Iunie 2011
cu ce dovediti ca sotia a stiut de credit?
Cred ca v-ati dat singur raspunsul.
Intradevar declaratia in fals poate fi sanctionata penal ( fiind o infractiune) dar trebuiesc intrunite toate conditiile pentru a fi sanctionat penal , poate sa se constate falsul dar ne existand prejudiciu sau se poate considera ca fiind fara pericol social etc. sa fiti sanctionat cu o amenda administrativa.

Inca ceva, dvs in contractul de credit ati scris textual : "Declar ca sunt necasatorit" sau ati bifat o casuta cu un "X" pt ca atunci puteti face ce ati spus sa va duceti si sa indreptati eroare spunand ca din gresala ati bifat casuta "ailalta". Daca insa ati scris de mana ca nu sunteti casatorit este destul de greu sa spune-ti ca a fost o gresala.

Sotiei ii puteti opune ( cel putin verbal ) chiar acesta presupusa fapta a dvs. : Daca eu am semant si tu stiai, aveai obligatia ca inca din momnetul in care ai stiut sa te duci la Politie , daca nu te-ai dus pana acum esti complice " evident nu prea tine ca si argumentatie juridica dar poate sa aiba un impact major asupra ei.

Cu stima
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
Buna ziua,

Fapta constituie elementul material al infractiunii de inselaciune. Dar, daca platiti creditul, banca nu are interes sa va faca plangere penala. Puteti sta linistit.
Chiar si asa va fi greu sa dovedeasca ca ati intentionat sa induceti banca in eroare, prezentand o situatie neadevarata, daca dvs va veti apara ca a fost doar o greseala.
Sunt sub 1% sanse sa vi se intample ceva, cred eu.
Ce s-a intamplat cu creditul, il mai aveti? Il puteti achita?
Era vorba de bifat, cum intreba cineva mai sus?
Care a fost scopul si a cui a fost ideea?

In functie de raspunsuri, mergeti la banca si clarificati. Oricum, ce nu inteleg este... ati fost 2 oameni de acord ca dv. singur sa incalcati legea? Foarte tare!

Artamedierii, ce importanta are daca poate dovedi sau nu?
pana la urma, daca sunteti un platitor de buna credinta.....si nu ati avut probleme cu banca in ceea ce priveste restantele.....probabil or sa va cheme sa indreptati eroarea, daca nu ajungeti dv. mai inainte sa faceti modificarea.
Si daca puteti sa faceti modificarea, este bine sa o faceti, nu numai pt. ca sunteti amenintat de sotie dar si pentru ca sa va fie bine pe viitor.

Doar daca banca are chef de procese si instante si toata tevatura care decurge de aici si tine musai sa va faca dosar o sa intenteze proces.

Pana la urma daca va intelegeti amiabil (dv. si banca) si daca va gasiti interesul comun, eu zic ca o sa rezolvati problema.

Cat despre sotie, de asta intrebam daca aveti o dovada ca a stiut, poate declara ca nu a stiut. Insa daca puteti dovedi ca a stiut, atunci si domnia sa va intra la complicitate.

Este bine sa stati de vorba cu sotia dv.
Daca nu mai gasiti o cale de comunicare, atunci cautati un mediator care sa va invete cum sa faceti sa va gasiti interesele comune.

La nervi si la suparare sau din cauza orgoliilor peste care nu putem trece, vrem sa facem neaparat rau celuilalt ca sa iasa asa cum vrem . Insa, niciodata nu ne gandim ca s-ar putea sa se intoarca si impotriva noastra, iar de cele mai multe ori au de suferit si cei din preajma (copii, parinti, etc.)



Alte discuții în legătură

Credit - fals in acte deliadinu deliadinu Buna ziua, In anul 2008 cat inca eram casatorit cu sotia mea am contractat un credit pentru altcineva. Sotia mea a stiut de acest credit si am decis de ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu . Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)
Problema penala sau civila? logoash logoash Buna Am o intrebare in urma cu ceva timp am acordat un credit imobiliar unei persoane care lucra la firma lui si veniturile le-am luat in considerare ... (vezi toată discuția)