Buna
Am o intrebare in urma cu ceva timp am acordat un credit imobiliar unei persoane care lucra la firma lui si veniturile le-am luat in considerare impreuna cu ale tatalui sau,problema a fost ca el s-a declarat necasatorit si l-am descoperit la scurt timp dupa ce am acordat creditul ca era defapt casatorit am vb cu notarul si am reusit sa indreptam eroarea sa o includem si pe sotia lui in contractul de ipoteca in cel de credit si in cf,dupa toate acestea firma persoanei respective a dat faliment iar el e in incapacitate de plata prin urmare va fi executat,a fost trimis la audit contractul si cererea de credit si s-a descoperit ca nu era justificare pentru o diferenta de suma s-a facut transfer doar pentru 97% din valoarea imobilului iar pentru restul de 3% nu este justificare clientul ridicand banii cash de la casierie.
In conditiile in care imobilul e asigurat,iar clientul a intrat deja in executare silita eu pot sa fiu acuzat de ceva in toata povestea asta ceva urmari penale ce se pot ivi?
Va rog mult sa ma ajutati.
Atita timp cit nu exista o plingere penala impotriva celui care a luat creditul nu trebuie sa va faceti griji. Executarea silita il priveste doar pe acesta.
Sub ce forma se poate constitui plangere penala asupra persoanei care a solicitat creditul ma intereseaza strict legat de acest caz,alte plangeri de orice alta natura in afara relatiei cu banca pot fi luate in considerare?
Ma intereseaza daca as putea fii acuzat pentru ceva nereguli in conditiile in care eu am strans documentatia de credit am trimis dosarul spre aprobare la bucuresti,s-a aprobat,este o singura problema la dosar si anume cea legata de justificarea pentru 3000 de euro,clientul acum e in executare silita pentru imposibilitate de plata,ce sa zic ma intereseaza ce probleme pot aparea pentru mine din punct de vedere penal,si care se pot ivi din procesul de executare silita?El s-a declarat necasatorit l-am descoperit ca fiind casatorit am facut demersurile necesare pentru a rezolva problema,impreuna cu notarul se poate reveni asupra acestei probleme sau nu?
Nu poţi verifica dacă un bărbat este sau nu căsătorit, decît în rarele cazuri în care, prin căsătorie, şi-a schimbat numele, care nu mai este acelaşi cu cel din certificatul de naştere.
Oricum, nu este răspunderea funcţionarului bancar (nici măcar a notarului), ci a celui care a declarat că este necăsătorit. Sigur, declaraţia lui a produs efecte juridice (fără această declaraţie, notarul nu ar fi autentificat contractul de ipotecă, contract anulabil în lipsa acordului soţiei), ceea ce înseamnă că declarantul va răspunde penal. Funcţionarul bancar nu poate fi însă tras la răspundere decît dacă a cunoscut starea civilă a clientului.
Nu înţeleg ce e cu acei trei mii de euro. Cum a ajuns clientul să-i poată ridica din cont, ştiut fiind că, în cazul finanţării de către bancă a cumpărării unui imobil, preţul se virează direct în contul vînzătorului tocmai pentru a avea certitudinea plăţii preţului şi evitarea desfiinţării retroactive a contractului (cu consecinţe şi asupra ipotecii) pentru neplata preţului (condiţie rezolutorie subînţeleasă într-un contract sinalagmatic).
Poate precizaţi acest aspect, relevant privind culpa sau lipsa dumneavoastră de culpă.
Apartament ipotecat
manuela76
Am inchiriat apartamentul ipotecat si inregistrat la finante fara acodrul bancii.
Am trecut in contractul de inchiriere ca apartamentul este ipotecat iar caz ... (vezi toată discuția)
Stare civila...???
ancutzic@
buna ziua!
as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema....
Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a ... (vezi toată discuția)