avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau incetare de drept a CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau incetare de drept a CIM?

Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti daca am procedat corect in urmatoarea situatie: un salariat, angajat pe perioada determinata ( 15.03. - 15.06.11) solicita incetarea c.i.m. prin demisie (fara preaviz) incepand cu data de 15.06.11, data la care contractul de munca ii inceteaza de drept. Am considerat ca prevaleaza incetarea de drept (mai ales ca va putea beneficia si de somaj) si am emis decizia conf. art.56 lit."i" din C.M. (renumerotat). Este bine?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 16 Iunie 2011
1. Codul muncii spune:
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...
2. Cauza de incetare de drept a CIM prevaleaza orice alta cauza, asa ca ati procedat foarte bine.
3. Art.56 din Codul muncii nu prevede exceptii in cazul incetarii de drept a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari cim in timpul suspendarii?? lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu contractul individual de munca al unui salariat care este in concediul de crestere si ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)
Revisal valentinaanghel valentinaanghel Pentru un CIM perioada determinata (01.03.2012-30.06.2012) suspendat in luna iunie sunt corecte urmatoarele inregistrari in revisal: 01.06-30.06.2012 ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime suciugeorgeta suciugeorgeta Daca un salariat pleaca cu data de 05.05.2011 mai este nevoie sa ii dau adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011-05.05.2011 daca nu a avut nici o ... (vezi toată discuția)