avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sunt legale penalizarile pentru intarziere la plata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sunt legale penalizarile pentru intarziere la plata ratei

X-(buna ziua am un credi la brd si am intarziat plata ratei cu doar o zi si mi s-a efectuat o penalizare de 20 de lei . este legal ca penalitati de inatrziere sa se puna din prima zi de intarziere???
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 13:38, 16 Iunie 2011
Buna ziua,

Cand ati incheiat contractul de credit? Ati incheiat actul aditional privind modificarile contractuale in baza OUG 51/2010? Daca nu ati semnat actul aditional, v-au notificat ca nu vi se mai aplica acel act aditional?
Daca beneficiati de prevederile OUG 51/2010, se pot calcula penalitati din prima zi, dar doar calculate din suma scadenta, deci din rata platita cu intarziere.
Buna ziua,

penalitatile de intarziere incep sa curga din prima zi ce urmeaza dupa data scadentei daca nu cumva contractul prevede altfel ( ceea ce este putin probabil)

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intarziere plata rate mancipri mancipri am un imprumut la un c.a.r. din motive de criza intarzii mai mereu cu plata ratei. dar , totusi cu intarzieri de o luna doua , reusesc sa le platesc. data ... (vezi toată discuția)
Punere in intarzire in materie comerciala aartist aartist EXISTA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE INTRE DOUA SOCIETATI COMECIALE IN CARE ESTE PREVAZUTA O CLAUZA PENALA PENTRU NEPLATA PRETULUI IN TERMEN. DE LA SCADENTA ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata credit greta2 greta2 Sunt la a 2a restructurare a unui credit ipotecar. Din motive obiective, luna trecuta, am intarziat cu plata 10 zile si am platit penalitati. Si luna aceasta ... (vezi toată discuția)