avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intarziere plata credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intarziere plata credit

Sunt la a 2a restructurare a unui credit ipotecar.
Din motive obiective, luna trecuta, am intarziat cu plata 10 zile si am platit penalitati. Si luna aceasta voi intarzia.
Se poate ca banca sa-mi anuleze aceasta restructurare si sa-mi ceara sa revin la rata initiala datorita acestor intarzieri?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:59, 24 Octombrie 2012
Nu, doar daca incheiati un act aditional se poate modifica cuantumul ratei (cu exceptia modificarilor legislative)
Nu, contractul vechi a incetat odata cu semnarea celui nou. Nu sunt probleme atata timp cat platiti cu intarziere de cateva zile, important este sa nu ramaneti in urma cu ratele ca sa nu se declare scadent anticipat intregul credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am un credit activ la care am întârziat cu rata ... Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Bună ziua, Am un credit activ la care am întârziat cu rata fix 12 zile. Am transmis către ifn ca din cauza sărbătorilor și a unor probleme personale ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Decalare plata rata bancare cauneac cauneac Buna ziua, Din pacate, desi am fost foarte buni platnici pana acum, din cauza unor dificultati financiare suntem nevoiti sa intarziem 29 de zile cu plata ... (vezi toată discuția)