Am un credit activ la care am întârziat cu rata fix 12 zile. Am transmis către ifn ca din cauza sărbătorilor și a unor probleme personale ( deces în familie) voi achita luna viitoare la salariu rata restanta plus rata lunii in curs. Ifn nu este de acord cu promisiunea mea de plata, sunt pistonat zilnic sms, telefon, email ca trebuie sa achit azi azi și trebuie azi. Și de ce am luat credit dacă nu pot restitui.
Creditul îl am activ de 6 luni timp în care nu am întârziat odată.
Răspunsul final al ifn ul este ca denot rea voința din partea mea și vor continua sa ma sune sa îmi ceara socoteala.
Am fost cât se poate de transparent și mi se pare ca se depășește o limita acceptabilă a bunului simt. Ce pot sa fac?
Daca nu puteti plati sub nici o forma nu aveti ce face decat sa-i ignorati. Numai ca luna viitoare veti avea de plata atat rata restanta + penalitati de intarziere cat si urmatoarea rata scadenta.
De asemenea verificati in contractul de credit pe care il aveti cu ei, care este intarzierea maxima cand ei pot declara creditul scadent anticipat. De obicei dupa un numar de zile ei pot declara intregul credit scadent anticipat si va pot solicita sa restituiti toti banii care au mai ramas.