avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Completarea stagiului de cotizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Completarea stagiului de cotizare

Buna ziua!As dori sa stiu daca voi beneficia de indemnizatie crestere copil,daca din perioada de 12 luni pt cotizatie,am o pauza de 15 zile deoarece eu am incetat CIM din 01.03.2011 dar inregistrarea la Somaj este din 16.03.2011.Am inteles ca din 01.03.2011 s-a schimbat legea si trebuia sa se faca inregistrarea in 10 zile de la incheierea CIM.Nu am stiut si nici nu mi-a spus nimeni.Sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in Noiembrie.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 16 Iunie 2011
1. Veti benficia de indemnizatie pentru CCC deoarece sunt permise si fractiunile de luna.

2. Iata ce spune OUG 111/2010:
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2016 Myahella Myahella Buna ziua, Sunt viitoare mamica si ma intereseaza cum e cu calcul privind indemnizatia de crestere a copilului. Concret: eu in luna iulie 2016 ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani bycatza bycatza Buna ziua, Pot primi indemnizatie pentru crestere copil daca perioada de cotizatie este mai mica de 12 luni? (vezi toată discuția)
Sarcina, indemnizatie dobreramona dobreramona Eu sunt angajata din 14.07.2016,si am cam 6-7 luni de sarcina. Daca nasc dupa data de 14.07.2017 stiu ca beneficiez de indemnizatie copil. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)