avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu de cotizare incomplet - pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu de cotizare incomplet - pensie

buna ziua !
sunt nascuta-apr, 1953 (58,2ani) / stagiu cotiz -27,10ani()
pot beneficia de iesire la pensie anticipata partial-dc suplinesc stagiul cotizare (anticipativ !!!) cu contract de asigurare pensie(1an) pt completare stagiu-potrivit lg ?! multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:59, 17 Iunie 2011
1. Pentru o femeie nascuta in aprilie 1953 varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 5 luni iar stagiul complet de cotizare este de 28 de ani si 10 luni.
2. Din datele aratate de dvs. mai lipsesc 12 luni pentru a avea stagiul coplet de cotizare.
3. Daca incheiati acum un contract de asigurare cu Casa de Pensii (contributia minima lunara = 222 lei) peste 12 luni puteti solicita pensie anticipata partiala.
4. Dar vedeti ca in septembrie 2012 puteti iesi la pensie de limita de varsta.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie iubisbb iubisbb Daca o salariata(femeie) este nascuta in octombrie 1953 cu o vechime in munca de 34 ani, 8 luni, 21 zile la data de 31.05.2012 si vrea sa se pensioneze ce fel ... (vezi toată discuția)
Care este varsta de pensionare? ContSters200573 ContSters200573 Citesc Legea pensiilor si anexa 5 dar, am o neclaritate. Cu Legea 19 se iesea treptat la pensie pina la 60 de ani. Acum ca s-a modificat virsta de pensionare, ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi mama la pensie? maariusboros maariusboros Buna Ziua , Am 4 copii si am 57 ani , as dori sa stiu daca mai este in vigoare legea cu reducerea anilor de pensie daca am 4 copii.. Multumesc. (vezi toată discuția)